Kentsel dönüşüm desteği arttı

Gerçek veya tüzel kişilerin, yapısı riskli olarak tespit edilen mülkleri için bankalardan kullanacağı kredilere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca sağlanan destek limitleri, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile iki katına çıkarıldı.

Haberler 03.02.2022 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Gerçek veya tüzel kiilerin, yaps riskli olarak tespit edilen mülkleri için bankalardan kullanaca kredilere çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanlnca salanan destek limitleri Cumhurbakanl Karar ile iki katna çkarld.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzal 6306 sayl Kanun Kapsamnda Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanlacak Kredilere Salanacak Faiz Desteine likin Karar Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

KENTSEL DÖNÜÜM DESTEK LMT

Karar ile riskli yap olarak tespit edilen konut ya da i yerlerine verilecek kredi tutarlar ile kullandrma süreleri deiti, kredi limitleri ve kredi kullandrma süresi yükseltildi.

Kullandrlabilecek kredi tutarlar iki katna çkarlrken, hak sahiplii baznda 200 bin lira olan konut, i yeri yapm, edinme kredi anapara üst tutar limiti yüzde 100 orannda artrlarak 400 bin liraya çkarld.

Bir hak sahibi adna salanacak toplam kredi tutar ise 1 milyon liradan 2 milyon liraya yükseltildi. Karara göre, güçlendirme kredilerinde de tutar, 80 bin liradan, 160 bin liraya çkarld.

Karar kapsamnda, çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanlnca onaylanan kredilerin 1 yl olan kullandrlma süresi, Bakanlk tarafndan verilen uygunluk yazs tarihinden itibaren 2 yl olarak uzatld.

YAPILAN DESTEKLERN TUTARI

çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanlndan yaplan açklamaya göre, 6306 sayl Kanun kapsamndaki i ve ilemler için bugüne kadar Dönüüm Projeleri Özel Hesabndan yaklak 20 milyar 190 milyon lira harcand.

Bugüne kadar yaklak 1 milyar 340 milyon lira kredi kullandran Bakanlk, hak sahiplerine 170 milyon lirann üzerinde faiz destei salad.

Ana Sayfaya Git