Kerbela hayatı!

Diyarbakır’da 3 yıldır suları akmayan vatandaşlar bidonlarla taşıdıkları suyla ihtiyaçlarını görüyor. Vatandaşlar, taşıdıkları içerisinde çalı ve toprak bulunan suyu süzdükten sonra içiyor

Haberler 12.08.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesine bal Yeildall köyünde kaynaklarn kurumas nedeniyle 3 yldr su akmyor. htiyaçlarn bidonlarla tadklar suyla gören vatandalar, içerisinde çal ve toprak bulunan suyu süzdükten sonra içtiklerini söylüyor.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesine bal ve kent merkezine yaklak 3 kilometre mesafede bulunan Yeildall köyü, 3 yldr suya hasret. Köyde, su kaynaklarnn kurumas nedeniyle çemelerinden su akmadn belirten vatandalar, ihtiyaçlarn bidonlarla tadklar suyla görüyor. 40 dereceyi aan hava scaklnn altnda su doldurduklar bidonlar omuzlayarak evlerine tayan vatandalar, büyük güçlükler çekiyor. çerisinde çal ve toprak bulunan suyu tülbentle süzüp içtiklerini söyleyen vatandalar, susuzluk nedeniyle köylerinden göç etmek istemediklerini belirterek, yetkililerden sorunlarn çözülmesini istiyor.

Ya k ayn dram

Yaklak 3 yldr bu durumu çektiklerini anlatan Azize Karada, K, yaz bu suyu götürüyoruz. Bu suya da kurbaalar, böcekler ve toz giriyor. Onu götürüp tülbentlerle süzüp ondan sonra içiyoruz. Hiç suyumuz yok. Hayvanlarmza su yok. O hayvanlar susuz gidip, susuz geliyorlar. Bazen tankerle inaata gidip oradan su alyoruz. Getirip içeriye brakyoruz ama bir, iki gün sonra bir daha bitiyor. Her zaman bu olmuyor. Burada bulunan su da bitti. Yardm istiyoruz. Zor oluyor su tamak. Bu scakta eve gidene kadar tansiyonum yükseliyor. Ne yapalm mecbur kalyoruz. imdi ylanlardan da geçilmiyor. Bu yüzden çocuklarm gönderemiyorum. Bir sürü aaç ektim, hepsi kurumaya balad dedi.

Rezillik çekiyoruz

Yaklak 20 yldr köyde yaadklarn ifade eden Mehmet Karada ise, köyün su, altyap ve yol skntlarnn olduunu belirtterek, bata Büyükehir Belediye Bakanl olmak üzere yerel yönetimlere veryansn etti. Karada, Merkeze uzakl 2 kilometre mahalle olmu bir köy buras. Bu köyde özellikle içme suyu sknts çekiyoruz. 3-4 yla yakn bir süredir içme suyu sknts yayoruz. Olmad zaman marketlerden falan alyoruz. Geçimimizi saladmz eylerden birisi de hayvanclktr. Su olmad için tarm ve hayvanclk olmuyor. Bundan dolay zorluk çekiyoruz. Zorluk çektii zaman insanlar buradan göç etmeye balyorlar. Rezillik çekiyoruz bu köyde. Bavuruda bulunduk, muhtarmz bavuruda bulundu Belediye bize Yapacaz, edeceiz dedi. Ama gelen olmad. 10 gün sonra geleceiz diyorlar gelmiyorlar. Bir ay sonra geleceiz diyorlar gelmiyorlar. Kulaklarn kapatmlar. Ektiimiz fidanlarn hepsi kurudu. Hepsi maddi zarardr. Talebimiz Büyükehir Belediyesinin sesimizi duymasdr. Devletimiz gelip bize su imkan, yol imkan, altyap imkan sunsun. Su yüzünden göç etmek istemiyoruz buradan diye konutu.

Ana Sayfaya Git