Kesimhane istiyorlar

Siirt’te eski mezbahanın kapatılması sonucu uzun zamandan bu yana kendi dükkânlarında kesim yapan kasaplar, çevrenin rahatsız olmasını istemediklerini, bu nedenle kesimhane yapılamasını talep ettiler.

Haberler 13.11.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte yaklak bir yldan fazla bir zamandr mevcut olan mezbahanenin kapatlmas sonucunda kendi i yerlerinde ve dükknlarn önlerinde kesim yapmak zorunda kalan kasaplar, kesimden sonra kan ve hayvan pisliinin etrafa yayd kötü kokular yüzünden çevrenin rahatsz olduunu, bu nedenle kesim için mezbahanenin yaplmas gerektiini söylediler.

Uzun yllardan buyana ayn çar içerisinde esnaflk yapan kasaplar, baka ile uraan komu esnaf rahatsz ettiklerinden dolay kendilerinin de üzgün olduklarn fakat mevcut mezbahanenin kapatlmasndan dolay ellerinden bir ey gelmediini, bir an önce bir kesimhanenin yaplmas istediler.

Mezbahane yok ki

ehirde bir mezbahanenin olmamasn hem kasaplar hem de dier esnaf madur ettiini söyleyen Lokman Kaya, yaadklar skntyla ilgili unlar dile getirdi:

17 yldr bu çarda kasabm ve 4 yl mezbahanede kasaplk yaptm. Eski Belediye Bakan Mervan Gülün döneminde, o dönemlerde birimlere özel mezbahane vard. Aidatlarn ödeyip çalyordular. u anda mezbahane yok, herkesin hali perian. Kasaplarn olsun, sakatatçlar olsun halk ve esnaf perian durumda. Yani kayyum atandndan beri mezbahane yaplaca söyleniyor fakat ortada bir ey yok. Bu soruna kayyumun bir el atmas lazmdr. Yok, stanbul Belediyesi gelecek mezbahane yapacak. Bir sene oldu neredeler. Halkmz hepsi perian durumda. Sonra gelip kasaplara burada kesim yapmayn diyorlar. Nerede kesim yapsnlar? Mezbahane yok ki. Buradaki esnaflar da rahatsz oluyorlar. Ama ne yapalm, elimizden geldii kadaryla kötü koku gelmemesi için urayoruz. Temizlik konusunda özen gösteriyoruz. Özellikle Sayn Valimiz, belediyemiz ve milletvekillerinin bu soruna bir el atmalar lazm.

Yaklak 11 yldr çarda kasap olduunu söyleyen Hüseyin Yldz da daha önceden Siirtte mezbahanenin mevcut olduunu, hayvanlarn temiz bir ekilde kestiklerini, fakat mezbahanenin kapandktan sonra kendi dükknlarnda kesim yapmak zorunda kaldklarn, bu ekilde hem etin hem de dükknn önünün koktuunu ve dier esnafn da rahatsz olduunu, bu nedenle yeni bir mezbahanenin yaplmas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git