Kesintiler Yenilendi!

Dicle EDAŞ, varılan anlaşmalara rağmen borcunu ödemeyen Mardin kırsalındaki çiftçilerin elektriğini tekrar kesmeye başladığını duyurdu.

Haberler 08.04.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle EDA, Gda Tarm ve hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba liderliinde yaplan toplantda alnan karara ve ek süre tannmasna ramen borcunu ödemeyen Mardin krsalndaki çiftçilerin elektriini tekrar kesmeye baladn duyurdu.

Geçtiimiz ay Mardin krsalnda borcu olan ve olmayan bütün çiftçilerin ve meskenlerin elektriinin Dicle EDA tarafndan kesilmesi üzerine AK Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez çankr ile Orhan Mirolu sorunu Babakan Binali Yldrma iletmi, sorunun çözümü için Babakan Yldrm, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabay görevlendirmiti.

Ardndan çankr ve Mirolu ile birlikte Mardine gelen Fakbaba, valilik binasnda Mardin Valisi Mustafa Yaman, ilçe kaymakamlar, Dicle EDA yetkilileri, ziraat oda bakanlar, STK temsilcileri, muhtarlar ve çiftçilerin katlmyla bir toplant gerçeklemiti.

Yaplan görümelerin ardndan Fakbaba, u açklamada bulunmutu:

BAKAN NE DEMT?

Hakikaten bir problem vard. Gelirken Mardinli hemerilerimin dürüstlüünden, adaletinden çok emin olarak geldim. Bu sorunu çözeceimize inanarak geldim. Tabi bu çözümde Sayn Valimizin, il bakanmzn, milletvekillerimizin, sivil toplum örgütlerinin, muhtarlarn ve bütün Mardinli hemerilerimin katks oldu. Hakl istekleri vard, Enerji yok dediler. Biz hemen iki tarafla da konutuk. imdi hemen telefon edip enerjiyi verdireceiz. Onlar mutlu olacaklar. Biz de tabi Mardinimize bir eyler kazandrmann büyük bir mutluluuyla Ankaraya gideceiz.

Verilen bir hafta süre zarfnda borcunu ödemeyen ve aboneliini yapmayan çiftçilerin elektriini tekrardan kesmeye balayan Dicle EDA ise konuyla ilgili yazl bir basn açklamas yapt.

KESNTLER BALADI

Açklamada, Tarmsal sulamada yllara dayanan elektrik borcunu ödemedikleri halde her frsatta madur olduklarn ileri süren çiftçiler, Dicle Elektrikin son 3 ayda 3 kez ek süre tanmasna ve kente kadar gelen Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabaya verdikleri söze ramen 400 milyon liray aan borçlarn yine ödemediler. Fakbaba liderliinde yaplan toplantda alnan karara göre ek süre boyunca kesinti yapmayan Dicle Elektrik, süre bitiminden itibaren borçlu çiftçilerin elektriini trafolarndan kesmeye balad. denildi.

çiftçilerin 2016 ve öncesine ait elektrik borçlarn ödemeleri, ayn zamanda kaçak elektrik tüketmemeleri istenen açklamada, çiftçilerimize her zaman diyoruz ki gelin helalleelim, anlaalm. Borcunuzu yaplandrn, biz de gerekli kolaylklar yapalm. Bu sorunu bitirelim. çarsnda bulundu.

JANDARMA HAZIR EDLD

Öte yandan jandarmann da kesinti esnasnda elektrik sknts ve kuraklk nedeniyle sorun yaayan köylüler ile Dicle EDA ekipleri arasnda herhangi bir arbede yaanmamas için tedbir amaçl hazr bulunduklar görüldü.

Ana Sayfaya Git