Kişi başı 3 bin 134 lira...

Her ilave istihdam için ilk üç ay ücret, vergi ve SGK primlerini devlet ödüyor. Bu kapsamda işverene her işçi başına aylık toplam 3 bin 134 lira destek veriliyor. Avantajdan yararlanmak için 30 Nisan’a kadar zamanınız var, kaçırmayın.

Haberler 04.04.2019 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sizlii azaltmak için balatlan istihdam seferberlii kapsamnda, iverene çok sayda tevik veriliyor. 2019da 2.5 milyon yeni kiiye i salayabilmek için verilecek teviklerden birisi de ücret destei. verene ücret desteinin uygulama detaylarn düzenleyen genelge, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafndan 21 Mart 2019 tarihinde yaymland ve yürürlüe girdi.

GÜNLÜK 67.36 TL

Genelgeye göre; 1 ubat-30 Nisan 2019 tarihleri arasnda bildirilen her ilave istihdam için tevik kapsamndaki içinin, SGKya 30 gün üzerinden belirtilmesi halinde destek tutar 2 bin 20 TL olacak.

Yani, iverene net asgari ücret üzerinden ücret destei salanacak. Gün bana ücret destei 67.36 TL. Dolaysyla, içinin SGKya bildirildii gün says düük olduunda ücret destei de azalacak.

PRM DE ÖDENECEK

verene ücret destei ile birlikte prim ve vergi destei de verilecek. Yani devlet ayrca kii ba 1114 lira da prim ve vergiyi ödeyecek. Böylece iverene çaltrd içi için ücret, prim ve vergi destei olarak toplam 3 bin 134 lira ödenecek. Böylece ie alnan bir kiinin, iverene 3 ay boyunca hiçbir maliyeti yansmayacak.

HANG ARTLAR GEREKYOR?

? Destek, 1 ubat-30 Nisan 2019 tarihleri arasnda ie alnanlar için geçerli.

? Kiinin ie alnd aydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortal olmamas gerekiyor.

? e alnacak kii KURa da kaytl olmal.

? e yeni alnacak kiilerin, 2018de iyeri çalan saysnn en düük olduu aydaki çalan saysna ilave olarak ie balatlmas gerekiyor.

? 3 ay ücret desteine karlk, iverenlerin bu kiileri ie alndklar tarihten itibaren toplam 9 ay istihdam etme zorunluluu var.

YEN RKET çN NASIL OLACAK?

Genelgeye göre; 2019 ylnda tescil ettirilen iyerleri için ücret destei uygulanmayacak. Ancak bu iyerleri prim desteinden faydalanabilecek.

Ücret destei tutarlar, iverenin bir sonraki aya ilikin prim borcundan mahsup edilecek. Örnein nisan aynda yararlanlacak tutarlar, mays aynn prim borcundan mahsup edilecek.

BALADII TARHTEN TBAREN Üç AY

veren, kiinin ie alnd ay dahil olmak üzere 3 aylk süre için ücret ve prim desteinden yararlanacak. öyle olacak:

? ubat aynda ie alnan sigortallardan dolay ubat, mart ve nisan aylarnda,

? Mart aynda ie alnan sigortallardan dolay mart, nisan ve mays aylarnda,

? Nisan aynda ie alnan sigortallardan dolay ise nisan, mays ve haziran aylarnda yararlanabilecek.

STHDAMI TEVK EDEN DESTEKLER

KISA çALIMA ÖDENE

Ekonomik sebeplerle, iyerinde çalma sürelerini geçici olarak azaltmak durumunda kalan iverenlere, 3 ay boyunca azaltlan süreye ilikin çalanlarn ücreti devletten. 3 ay boyunca ücret sizlik Sigortas Fonundan ödeniyor. Bavuru KURa yaplyor. Detayl bilgi iskur.gov.trde.

BAI ETM KATKISI

kur ile yürütülen iba eitim program kapsamnda kursiyere 3 aylk eitim boyunca aylk 2 bin 21 lira (asgari ücret), imalat ve biliimden kursiyere 6 ay boyunca 2 bin 21 lira aylk ve teknoloji gibi stratejik alanlarda 9 ay boyunca eitim alacak kursiyere de aylk 2 bin 210 lira harçlk verilecek.

Ana Sayfaya Git