Kilosu 200 lira

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Şenyuva Mahallesi'nde, sağanak yağışların da etkisiyle nadir bulunan ve 'kuzugöbeği' adı verilen mantar gelişti. Mantarı toplayan köylüler, kilosunu 200 liradan satmaya başladı.

Haberler 13.04.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl yalarn artt Mardinde kuzugöbei olarak bilinen mantar geliti. Nisan aylarnda nadiren ortaya çkan mantar toplayan köylüler, topladklar mantar, kilogram 200 liradan satmaya balad.

KUZUGÖBE MANTARI

Kuzugöbei mantarna talebin çok olduunu belirten köylülerden Hasan Ildz, mantarn genelde yumurta ile birlikte kavrularak yenildiini söyledi. Ildz, Nisan aynda balayan yamurlardan sonra nadir olarak çkan kuzugöbei mantar topluyoruz. Genellikle yalara göre nisan ayndan itibaren Akdeniz, Karadeniz ve Ege kylarnda yetiiyor. Mardin Mazda bölgesinde ise yalarn fazla olduu yllar ortaya çkyor. çam aaçlarnn altndan kendisi yetiiyor. laç yapmnda da kullanld söyleniyor ama zaten nadir olarak çkt için biz o tür bir aratrmada bulunmadk. Özellikle yumurta ile kavrulunca çok güzel bir tad oluyor. u an pazar ve marketlerde kilosu 200 liraya satlyor biz de Mazdana götürüp satyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git