Kilosuna 2 lira zam geldi! 'Marketlerde...'

TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumunun (ESK) büyükbaş karkas et alım fiyatlarında kilogram başına 2 liralık artışa gittiğini belirterek, "Besiciden alınan etin fiyatının artırılması üreticilerimizi sevindirdi." dedi.

Haberler 15.10.2020 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Krmz Et Üreticileri Merkez Birlii (TÜKETBR) Bakan Bülent Tunç, besiciden et alm fiyatlarnn artrlmasna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

ESKnin büyükba karkas et alm fiyatlarnda kilogram bana 2 liralk arta gittiini anmsatan Tunç, bu çerçevede fiyatlarn ithal hayvanda 31 liradan 33 liraya, yerli hayvanda 32 liradan 34 liraya çkarldn bildirdi.

Tunç, büyükba hayvan yetitiricilerinin girdi maliyetlerinin yükseldiine iaret ederek öyle konutu:

Krmz et üreticilerimiz uzun zamandr et alm fiyatlarnda düzenleme bekliyordu. Besiciden alnan etin fiyatnn artrlmas üreticilerimizi sevindirdi. Fiyatlarn yükselmesiyle krmz et üreticilerimiz artan maliyetler karsnda bir nebze de olsa rahatlayacaktr.

Kurumun fiyat açklamakla kalmayp kesim yapmasn da istediklerini vurgulayan Tunç, Maln satmak isteyen yetitiricilerin mallarnn kesilmesini istiyoruz. Üreticilerimizin beklentisi bu. çünkü ödemesi olanlar, ihtiyac bulunanlar var. ifadelerini kulland.

Tunç, Kurban Bayramndan sonra yetitiricilerin ellerinde kesimlik hayvan konusunda bir skma olduuna dikkati çekerek, fiyatlarda yaplan düzenlemenin ardndan üreticinin elinde kalan mal eriteceini ve piyasann normale döneceini dile getirdi.

MARKETTE ET FYATLARI YÜKSELTLMEMEL

Söz konusu fiyat artnn market ve lokanta gibi iletmelerde et fiyatna etki etmemesi gerektiini belirten Tunç, unlar kaydetti:

Et fiyatlar yaklak yüzde 20 aa dütüünde market fiyatlarnda düü olmad. ESKnin uygulad bu arttan dolay marketlerin fiyatlarnda deiiklik yapmamalar gerekiyor. Market, lokanta ve restoranlarn fiyat artrmasna gerek yok. Alm fiyatndaki art bahane edip fiyatlar yükseltmesinler. Vatandalar et tüketirse piyasa canlanr. Bu yüzden de marketlerin bu noktada biraz daha anlayl olmas lazm.

Tunç, yaplan düzenlemeden dolay Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirliye sektör adna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git