Kira, elektrik, doğal gaz, su ödemelerini devlet yapacak!

Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyordu. Müjdeyi Bakan Pekcan duyurdu. Ödemeler devlet tarafından yapılacak. Kira, elektrik, doğal gaz, su faturalarını devlet karşılayacak. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşa hibe desteği sağlanacak. Günlerdir konuşuluyordu. Devlet kira desteği sağlayacak mı? Kira desteğinin yanında faturalar içinde ödeme yapılacak. Darda olan esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, global firmalarla da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında görüştüklerini söyledi.

Haberler 26.11.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgnnda vakalarn artmas nedeniyle yeni tedbirler alnd. Birçok vatanda iyerini kapatmak zorunda kald. Zor günler geçiren halk devletten destek bekliyordu. Uzun süre konuulan desteklerle ilgili Bakan Pekcan net bilgileri paylat. Esnafa faturalar ve kira için hibe destei geliyor. Darda olan esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe destei salanmas konusunda çalmalarn sürdüünü belirten Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan kira, elektrik, doalgaz, su faturalar gibi alanlarda vatandalara belirlenecek miktarda hibe destei verileceini duyururken ayrca sosyal sorumluluk proje desteklerinin de salanacan belirtirken bu kapsamda global firmalarla da görütüklerini açklad.

HBE YARDIMI GELYOR

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcandan salgnla mücadele sürecinde zorlu günler geçiren esnafa müjdeli haber geldi. Bakan Pekcan, esnafa kira, elektrik, doalgaz, su ödemeleri karlnda belirlenecek miktarda hibe yardmnda bulunulmas için Hazine ve Maliye Bakanl ile görümelerin sürdüünü duyurdu. Bakan Pekcan, esnafa ayrca global firmalarla iletiime geçtiklerini belirterek, sosyal sorumluluk projeleri kapsamnda da destek salanacan söyledi.

KRED ÖDEMELER çN DE MÜJDE GELD

Hazine ve Maliye Bakanl ile esnafa faturalar ve kira karlnda hibe ödeme yardm için görümelerin sürdüünü kaydeden Bakan Pekcan kredi kanadnda da müjdeli son dakika haberleri verdi. Pekcan açklamalarnda Hazine tarafndan esnafa kullandrlan faiz indirimli krediler, ertelemeler nedeniyle 1 Ocak-31 Ekimde Halkbanka yaplan gelir kayb 2.6 milyar lira olarak bildirilmitir. Oda, borsa mevduatlarnn bankalara yatrlmasyla oluturulan kaynaktan düük faizli kredi imkn saland, 50 bin firmaya 3 milyar lira Nefes Kredisi kullandrld ifadelerini kulland.

ESNAFA FARKLI DESTEKLER DE GÜNDEMMZDE

Esnafn maduriyetinin farknda olduklarn belirten Bakan Pekcan, Yakn zamanda duyurusunu yapacamz yeni bir çalma balattk. Bakanlk olarak global firmalarla iletiime geçtik, onlara sosyal sorumluluk projeleri kapsamnda esnafa ne gibi destekler verebiliriz? Bununla ilgili bir çalmamz var diye konutu.2021DE ARTACAK Bakan Pekcan, KOOP-DES kapsamnda 133 kooperatifin 143 projesine, bütçe tutar 18 milyon 128 bin 870 lira olan projelere 13 milyon 648 bin 399 lira hibe destei verildiini söyledi. Pekcan, Bu rakam 4 ayda saladk. Bu projeye devam ediyoruz, 2021de de artrmak istiyoruz dedi.

ALTIN THALATINDA DÜÜ BALADI

Pandemi ile birlikte küresel ekonomide artan belirsizlik nedeniyle Türkiyede altn talebinde artn yaandn belirten Pekcan son dakika açklamalar içerisinde u bilgilere de yer verdi Ekim sonu itibaryla 21.5 milyar dolar altn ithalat gerçekletirildi. Ocak-ekim döneminde, geçen yln ayn dönemine göre yüzde 27.3 art yaand. Söz konusu art, altn ithalat rakamlarnda da hem miktar hem de deer baznda artt. 2020 Austos ayndan sonra altn ithalatmz, göreceli olarak bir önceki aylara göre düü gösterdi. Ekim aynda, eylül ayna göre altn ithalatmz yüzde 40 azald.

YÖRESEL ÜRÜNLERE FAZLA RAF

Ticaret Bakan Pekcan, corafi iaretli ürünler ile yöresel ürünlerin market raflarnda daha fazla yer almasna yönelik kanuni deiiklie ilikin çalmann tamamlandn söyledi.Pekcan, perakende iletmelerin corafi iaretli ürünler ile yöresel ürünlere ayrlan yüzde 1lik raf alann 5 katna kadar artrma yetkisini planladklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git