Kiralama dönemi!

Altın fiyatlarının yükselmesi, evlilik hazırlıkları yapan çiftleri kara kara düşündürmeye başladı. Bazı çiftler altın alamadıkları için düğünlerini ertelerken bazı çiftler de altın almak yerine kiralamayı tercih ediyor.

Haberler 21.02.2020 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemlerde art gösteren altn fiyatlar düün hazrl yapan çiftleri olumsuz etkiledi. Daha önce 40 bin liraya alnan düün taklarnn katbekat artmas karsnda ne yapacaklarn aran baz çiftler düünlerini ertelerken, baz çiftler de altnlar kiralamay tercih ediyor.

Kuyumcu esnaf Mehmet Yüksel, vatandalarn farkl araylara girdiini ucuz altn alaym derken düük ayarl altn tuzana da dikkat çekti.

ALTIN FYATLARI TAVANDA

Altnn gelinin ve damadn vazgeçemeyecei, önemli kalemlerin banda geldiini belirten Mehmet Yüksel, Güneydouda geline altn almann daha farkl olduunu belirtti. Yüksel, Adam kzn verdii zaman mutlaka altn ister. En az yine de 300, 400 gram Halep zinciri veya takm setler alnd zaman, 7, 8 tane de bilezik alnd zaman bunu yine de 300, 400 gram buluyor. Bu fiyatlardan dolay, fiyatlar baya oynak olduu için vatanda da tekrar düer diye düünü ertelemek zorunda kalyor. Vatanda düünleri erteleme zorunda kalyor, bence biran önce alsnlar. Bu süreçte altnn yükseliine bakld zaman insanlar gelip sürekli soruyor, altn ne olur diye. çou düünleri ertelemek zorunda kalyor, 3 ay 4 ay gibi. Bu altn düsün biz altnmz alalm, düünümüzü yapalm. Bu konuda bizim piyasada baya bir sknt var. Kiralama biz firma olarak ahsen yapmyoruz. Bunu yapan bizim esnaf arkadalarmz var. Daha önce 30, 40 bin liraya düün altnlar yaplabiliniyordu. imdi bu 3 kat olmu, 150 binden aa olmaz. En düüü yine 150 bin civarnda altn masraf var. Altnlarda bu fiyatlar yükseldikçe ister istemez onlara da daha uygun alabiliriz diye piyasada tanmad, aratrmadan almasnlar, buna çok dikkat etsinler. Düük ayarl kesinlikle piyasada çok. Bunun mücadelesini de belli kuyumcular veriyor. Hatta bizim dernek bakan da bununla ilgili baya çalmas da var. Tuzaa dümesinler, buna dikkat etsinler. Sertifikal ürünler alsnlar dedi.

Ana Sayfaya Git