Kirli hava rekortmeni' Hakkari, doğalgaza kavuşuyor

TÜRKİYE'nin en kirli havasının bulunduğu Hakkari'ye doğalgaz getirilmesi için çalışmalara başlandı.Hakkarililer'in 2018 yılı sonunda bu sıkıntıdan kurtulacakları belirtildi.

Haberler 18.12.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl ubat aynda 53 milyon 900 bin liraya ihale edilen doalgaz boru hatt çalmalarnn, k aylarnda hava koullarna göre devam edeceini belirten yüklenici firmann antiye efli Cengiz Bicare, toplam hattn 203 kilometre olduunu, u ana kadar 68 kilometresini tamamladklarn söyledi. Hakkariye doalgaz boru hattnn getirilmesi için geçen yl ubat aynda 53 milyon 900 bin liraya ihale edilen doalgaz boru hattnn çalmalar k aylarnda da hava koullarna göre devam edecei belirtildi. haleyi alan Vemak naat irketi tarafndan yaplan çalmalar hava koullarna göre sürdürülürken, yüklenici firmann antiye efi Cengiz Bicare,Vann Erçek mahallesinde balanan ve toplam 203 kilometre olan Hakkari doalgaz boru hattnn, yaplan 6 aylk çalma sonunda 68 kilometresinin bitirildiini belirtti.

K aylarnda hava koullarna göre çalma yapacaklarn belirten Bicare, öyle dedi:

Hakkariye gidecek olan doalgaz boru hatt çalmalarmza, Vann Erçek antiyemizde baladk. çalmalar u an Hakkari tarafna doru gidiyoruz. Orada da 25 kilometrelik güzergah çalmasn tamamladk Hakkari tarafndaki antiyemizin çalmalar yüksek rakmda youn k artlar nedeniyle durdu. Fakat biz Van tarafndan özellikle çalmaya devam ediyoruz. K koullarna ramen 203 kilometrelik hattmzn, 65 kilometresini tamamladk. K aylarnda hava koullarna göre çalmalarmz nihaletlendirmeyi planlanyoruz. Önümüzdeki mevsimle beraber youn bir ekilde çalmalarmz sürdüreceiz. 2018in sonunda Hakkariye doalgaza verilecek.

HAKKAR, KRL HAVADAN KURTULACAK

BOTA Kontrol Amiri Fatih Gökan ise,Türkiye statistik Kurumu (TUK) verilerine göre, Türkiye genelinde hava kirlilii en yüksek olan il Hakkari olduunu, doalgazn verilmesiyle kentteki bu hava kirliliinin önüne geçileceini belirterek, öyle konutu:

Hakkariye doalgaz çalmalar yapyoruz. Erçek istasyonundan balayp Güzeldere civarna kadar kaar bu çalmalarmz tamamlam bulunmaktayz. u ana kadar 68 kilometrelik alana doalgaz boru hattn döemiiz.Tek isteimiz, halkmzn bize yardmc olmas ve sorun çkarmamalar. Hakkari halk aylk 85 lira tüp paras verip ve her ay iki tüp kullanyorlard. Doalgaz geldiinde 15 lira verecekler. Hem kentteki hava kirliliinin önüne de geçilmi olacak.

Ana Sayfaya Git