Kırmızı mercimek markalaşıyor

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır mercimeğini hak ettiği yere getirmek için markalaşması gerektiğini söyledi.

Haberler 06.07.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) Bakan Engin Yeil, Diyarbakr mercimeini hak ettii yere getirmek için markalamas gerektiini söyledi.

Diyarbakr Ticaret Borsa Bakan Engin Yeil ile Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri anavatan Güneydou Anadolu Bölgesi olan krmz mercimek in daha iyi tantlmas ve hak ettii deere sahip olmas için Diyarbakr mercimek iletmecileri ile bir araya geldi.

Türkiyede en çok Güneydouda yetien krmz mercimein ithalat ve ihracatta hak ettii deere sahip olmas için Diyarbakrda bulunan mercimek iletmecileri ile bir araya gelen Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Protein, lezzet ve kalitesi ile dünyaya nam salm krmz mercimein uluslararas piyasada hak ettii konuma gelmesi için iletmelerle birlikte çalmalar yürüteceklerini belirtti.

KIRMIZI MERCMEK TÜRKYENN REKOLTE AMPYONU

Diyarbakr Ticaret Borsas Konferans Salonunda Diyarbakrda kurulu olan 4 Mercimek iletme/paketleme iletme sahipleri ile bir araya gelen DTB Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Mercimeinin Corafik ürün iaretini almak için Türk Patent ve Marka Kurumuna bavurusunda da bulunduklarn anlatarak, Türkiyede kaliteli mercimek üretiminde ilk srada yer alan Diyarbakr, dünya mercimek piyasasnda ithalat ve ihracata yansyan rakamlara bakldnda hak ettii konumda olmadn görmekteyiz.

çALIMALAR YÜRÜTECZ

1980li yllarda uygulanan olumlu tarm politikalar sonucu Türkiye dünya mercimek üretiminde 1. sraya yükselmi, ancak 1990l yllardan itibaren üretimde gerilemeler yaanm ve mevcut durumda Kanada, Hindistan, ABD sonra Türkiye %5 üretim payyla 4. sraya gerilemitir. Mercimek ülkemizde en fazla Güneydou Anadolu ve Orta Anadolu bölgelerimizde yetitirilmektedir. Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Gaziantep illerimizde krmz mercimek tarm yaygn olarak yaplmaktadr. Diyarbakr mercimek üretiminde 1 srada yer almaktadr. Borsamzn hem salon sat hem de elektronik ortamda pazarlama konusunda alt yaps hazrdr. Bu imkanlar kullanmak gerekiyor. Bizler Diyarbakr Ticaret Borsas olarak krmz mercimeimizin daha iyi bir ekilde tantlmas ve uluslararas piyasada hak ettii konuma gelmesi için sizlerle birlikte her türlü çalmay yürüteceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git