Kırsal desteğinden çiftçi memnun!

TZOB Başkanı Bayraktar'dan kırsal kalkınma hibe desteklerine ilişkin değerlendirme "Son açıklanan kararla 2021-2025 yıllarında uygulanacak kırsal kalkınma hibe destekleri, tarım sektöründeki ekonomik yatırımları olumlu etkilemektedir"

Haberler 27.04.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, son açklanan kararla 2021-2025 yllarnda uygulanacak krsal kalknma hibe desteklerinin tarm sektöründeki ekonomik yatrmlar olumlu etkilediini bildirdi.

Bayraktar Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Kabine Toplantsnn ardndan açklad yeni hibe desteine ilikin deerlendirmede bulundu.

Tarm destekleri içinde yer alan krsal kalknma desteklerinin sektör için önemli destek kalemlerinden biri olduunu belirten Bayraktar, krsal kalknma destekleri kapsamnda Tarma Dayal Yatrmlarn ve Altyap Yatrmlarnn Desteklenmesi ile Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi programlarnn da yer aldn söyledi.

HBE DESTE MEMNUN ETT

Bayraktar, son açklanan kararla 2021-2025 yllarnda uygulanacak krsal kalknma hibe desteklerinin tarm sektöründeki ekonomik yatrmlar olumlu etkilediine iaret ederek, krsal alanda ekonomik ve sosyal gelimeyi salamak için gerçek ve tüzel kiilerin ekonomik faaliyete yönelik yatrmlarnn proje bazl desteklendiini kaydetti.

Krsal kalknma desteklerinin destek bütçesi içindeki paynn yüzde 7,5 seviyesinde kaldna dikkati çeken Bayraktar, bu desteklerin artrlmasnn önem tadn dile getirdi. Bayraktar, bu desteklere yönelik bavurularn kolaylatrlmas gerektiini vurgulad.

Cumhurbakan Erdoan, konuya ilikin, 2022 yl için makine-ekipman alm ve krsal altyap yatrmlar için 32 bin 572 çiftçimiz ile tarma dayal yatrmlar için 418 giriimcimize toplamda 1,1 milyar lira hibe destei salayacaz. Yeni hibe programmzn çiftçilerimize, yatrmclarmza ve tarm sektörümüze hayrl olmasn diliyorum. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git