Kırsal kalkınma için 71 projeye 71 milyon lira hibe

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı (IPARD-II) çerçevesinde, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe 71 projeye 71 milyon lira hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

Haberler 22.07.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakdemirli, yazl açklamasnda, yerinde üretim, yerinde ileme ve yerinde kalknma anlayyla krsaldaki yatrmlar desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Bu çerçevede, krsal kalkndrmak, kente göçü önlemek, kadn ve genç giriimcileri desteklemek ve istihdama katk salamak amacyla IPARD-II kapsamnda Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu araclyla çeitli sektördeki yatrmlara yüzde 40 ila yüzde 70 arasnda hibe destei verdiklerini anmsatan Pakdemirli, unlar kaydetti:

71 projeye 71 milyon lira hibe

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumumuzun uygulad IPARD-II Program çerçevesinde 25 Kasm 2019 tarihinde yaymlanan 8. Bavuru çar lan kapsamnda uygun bulunan projelerin 2. grup sonuçlar belli oldu. Buna göre, tarm ve balkçlk ürünlerinin ilenmesi ve pazarlanmas sektöründe açklanan 71 projeye 71 milyon lira hibe destei salanacak. Bu hibe sayesinde krsalda 183 milyon lira tutarnda yatrmn hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Pakdemirli, tarm ve balkçlk ürünlerinin ilenmesi ve pazarlanmasyla ilgili fiziki varlklara yönelik yatrmlar tedbirinde açklanan projelerin, 43ünün süt ileme tesisi ve süt toplama merkezi, 3ünün krmz et ileme ve kesimhane, 4ünün kanatl eti ileme ve kesimhane, 1inin su ürünleri ileme, 20sinin meyve-sebze ileme ve souk hava deposu yatrmlarn kapsadn ifade etti.

Ana Sayfaya Git