Kırsal kalkınmaya hibe desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı'nın (KKYDP) 12. etabı kapsamında hibeye esas tutar olan 3,6 milyar liranın 1,8 milyar lirasının hibe olarak ödeneceğini belirti.

Haberler 15.12.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, krsal kalknma yatrmlarnn desteklenmesine ilikin yazl açklama yapt.

Bakanlk olarak 2006dan beri genel bütçe imkanlaryla krsal kesimde yaayan üreticileri desteklemek ve tarm-sanayi entegrasyonunu salamak amacyla KKYDPyi yürüttüklerini anmsatan Fakbaba, program kapsamnda bugüne kadar tarmsal ürünlerin üretilmesi, ilenmesi, paketlenmesi ve depolanmas için 7 bin 930 tesise, yatrm tutarnn yüzde 50sine tekabül eden toplam 2 milyar 100 milyon lira hibe destei ödemesi yaptklarn bildirdi.

HBE DESTE

Fakbaba, tarmsal tesislerin yan sra 262 bin adet tarm alet ve makinesi almna 1 milyar lira, sulama suyunun tasarruflu kullanmna yönelik 13 bin 537 bireysel ve toplu basnçl sulama tesisine 288 milyon lira hibe destei saladklarn belirterek, Böylece krsal kalknma yatrmlarna toplamda 3,4 milyar lira hibe destei vermi olduk. Yatrmclarn kendi katks ve bu yatrmlarn, inaat, hizmetler, ulam, ticaret gibi dier sektörlere olan etkisini de dikkate aldmzda, destek programmzla krsal alanda yaklak 10 milyar liralk bir ekonomik büyüklük oluturulduunu görüyoruz. Bu projelerle ayn zamanda yaklak 100 bin kiiye istihdam saladk. ifadelerini kulland.

12. ETAP DESTE

Bugüne kadar 11 etab tamamlanan KKYDPnn 12. etab için proje bavurularnn 11 Aralk 2017de sona erdiini aktaran Fakbaba, unlar kaydetti:

Bu etapta, 6 bin 478 bavuru yapld. Bu bavurularla ilgili, illerde Proje Deerlendirme Komisyonlar ve merkezde Tarm Reformu Genel Müdürlüünce yaplacak deerlendirmeler sonucunda programa alnacak projeleri belirleyeceiz. Belirlenen bu projelerin tamam onayland ve sözlemeye baland takdirde, hibeye esas tutar olan 3,6 milyar lirann 1,8 milyar lirasn hibe olarak ödeyeceiz. Krsal alandaki kalknmamz salamamz, üretimi artrmamz, hayvanclmz gelitirmemiz amacyla üreticilerimize ve sektöre yönelik desteimiz artarak devam edecek.

Ana Sayfaya Git