Kırsala destekler

Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma destekleri yeni kararlarla artıyor

Haberler 18.02.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlnn krsal kalknma çalmalar kapsamnda, 5 yldan az olmamak üzere kiralanm mülk üzerine yaplacak yatrmlara da destek verilecek.

Bakanlk tarafndan hazrlanan Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Tarma Dayal Ekonomik Yatrmlarn Desteklenmesi Hakknda Teblide Deiiklik Yaplmasna Dair Tebli, Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, 5 yldan az olmamak üzere kiralanm mülk üzerine yaplacak yatrmlar destek kapsamna alnd. Ayrca, tarmsal amaçl kooperatiflerce yaplacak yatrmlarda kira süresi art aranmayacak.

Bavuru sahibi gerçek ve tüzel kiilerin, Tarm ve Orman Bakanl tarafndan oluturulan çiftçi Kayt Sistemine, Tarmsal Üretim Kayt Sistemine veya Bakanlk tarafndan oluturulmu dier kayt sistemlerinin herhangi birine son bavuru tarihinden önce kaytl olmas gerekecek.

KIRSAL KALKINMA DESTEKLER

Kendi isteiyle proje uygulamaktan vazgeçmesi nedeniyle projesi için fesih ilemi uygulanm yatrmclar hariç, geçmi tebliler kapsamnda hibe programndan yararlanm ancak feshedilmi proje bavurular olan yatrmclar 5 yl hibe bavurusunda bulunamayacak. Ayrca, hibe sözlemesi imzalayan ancak yatrmn henüz nihai rapora balayamayan, geçmi tebliler kapsamnda hibe programndan yararlanm ancak fesih sürecinde bulunan proje bavurular olan yatrmclar hibe bavurusu yapamayacak.

Öte yandan, Bakanln Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Krsal Ekonomik Altyap Yatrmlarnn Desteklenmesi Hakknda Teblide Deiiklik Yaplmasna Dair Teblii de Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, aile iletmecilii faaliyetlerinin gelitirilmesine yönelik bitkisel ürün yetitiricilii ile tbbi ve aromatik bitki yetitiricilii konularnda sulama sistemleri destek kapsamnda deerlendirilecek.

Yatrmclar, çevrim içi olarak sisteme girdikleri ve ekledikleri tüm belgeleri kapsayan bavuru dosyalarn ve yaymlanan mevzuata uygun yaptklar inaat, makine, ekipman ve malzeme almlarna ilikin ihaleye esas satn alma belgelerinin asl ve bir suretiyle sipari mektuplarnn asl ve bir suretini hibe sözlemesi ekinde ilgili il müdürlüüne elden teslim edecekler.

Tebliler, 21 Kasm 2020den geçerli olmak üzere bugünden itibaren yürürlüe girdi.

Ana Sayfaya Git