Kırsala hibe!

TKDK tarafından IPARD II'nin süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik sunulacak projeler için 164 milyon 706 bin avro destek bütçesi ayrıldı.

Haberler 23.12.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK), 252 milyon avro hibeyle destekleyecei yatrmlar için proje bavuru çarsnda bulundu.TKDKden yaplan açklamaya göre, bavuru çars, Avrupa Birliinin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluturduu Katlm Öncesi Krsal Kalknma Arac (IPARD) II Program 3. bavuru çar ilan kapsamnda yatrm yapmak isteyen giriimcilerin destek almak üzere gerçekletirecei bavurular içeriyor.Yatrmclara uygun harcamalar karlnda salanacak mali destein kayna AB ve Türkiye Cumhuriyeti e finansmanyla oluturulan IPARD Program fonundan oluuyor. Kamu kayna olarak da adlandrlan bu destek tutar geri ödemesiz olarak yatrmclara kullandrlacak.

Krsal yatrmlara hibe

IPARD IInin Tarmsal letmelerin Fiziki Varlklarna Yönelik Yatrmlar Tedbirindeki süt, krmz et, kanatl eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik sunulacak projelerin toplam yatrm tutarnn uygun harcama kalemleri için 164 milyon 706 bin avro destek bütçesi ayrld.

çiftlik Faaliyetlerinin Gelitirilmesi ve Gelitirme Tedbirindeki bitkisel üretim, arclk üretimi, ilenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlk ve katma deerli ürün iletmeleri, krsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetitiricilii, makine parklar ile yenilenebilir enerji yatrmlarna yönelik sunulacak projelere ise 87 milyon 239 bin avro hibe salanacak.

- Destek kapsamndaki iller

Destekleme kapsamnda Afyonkarahisar, Ar, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydn, Balkesir, Burdur, Bursa, çanakkale, çankr, çorum, Denizli, Diyarbakr, Elaz, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmara, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Mu, Nevehir, Ordu, Samsun, Sivas, anlurfa, Tokat, Trabzon, Uak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 ehir yer alyor.

çiftlik faaliyetlerinin gelitirilmesi ve i gelitirme tedbiri proje bavurular 12 ubat - 12 Martta online alnacak. Bavurular, online bavurunun çkts ve dier istenen belgelerle ilgili kuruma teslim edilecek.

Fiziki varlklara destek

Tarmsal letmelerin fiziki varlklara yönelik yatrmlar tedbirindeki bavurularn kabulü ise 1 Mart - 2 Nisanda online yaplacak. Dokümanlar 5 Nisan Perembe gününe kadar teslim edilecek. Bavurularda yatrm süreleri en fazla 18 ay olarak planlanacak. Bavurularla ilgili 2014-2020 IPARD Programnn güncel haline Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn internet adresi (www.tarim.gov.tr) ile TKDK internet sitesinden (www.tkdk.gov.tr) eriilebilecek.Bavurular hakknda detayl bilgileri ve bavuru kurallarn içeren bavuru çar rehberinin de (Versiyon 3.0) TKDK resmi internet adresinden temin edilmesi gerekecek.

Ana Sayfaya Git