Kısa Çalışma Ödeneğinde yeni başvurular dün itibarıyla başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Kovid19 nedeniyle 30 Hazirana kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan iş yerlerimiz, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR'a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilecek"

Haberler 02.12.2020 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Ksa çalma Ödeneinde yeni bavurularn dün itibaryla alnmaya balandn bildirdi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, Ksa çalma Ödeneinde yeni bavuru alnmasna dair Cumhurbakanl Kararnn Resmi Gazetede yaymlandn anmsatt.

Cumhurbakanl Kararyla 30 Haziran öncesi bavuruda bulunmayan i yerlerinin de bavuru yapabilmelerinin salandn belirten Selçuk, unlar kaydetti:

Yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle 30 Hazirana kadar Ksa çalma Ödeneine bavurmayan i yerlerimiz, 31 Aralk 2020 tarihine kadar KURa bavurmalar durumunda 1 Aralk 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Ksa çalma Ödeneinden yararlanabilecek.

- Ödenekten yararlanan i yerleri ilave içi için talepte bulunabilecek

Bakan Selçuk, açklamasnda daha önce ödenekten yararlanan i yerlerinin durumuna da deindi.

30 Haziran tarihine kadar Kovid-19 nedeniyle zorlayc sebep kaynakl ksa çalma bavurusunda bulunan i yerlerinin ilave içileri için de Ksa çalma Ödenei talebinde bulunabileceini belirten Selçuk, Bu i yerlerimiz daha önce ksa çalma uygulamasndan yararlanmayan içilerini de bildirerek bavuru yapabilecek. ifadelerini kulland.

Selçuk, daha önce bavuran i yerlerinde ksa çalmadan yararlanan içileri için yeni bir bavuruya gerek olmadn ve uzatma kapsamnda Ksa çalma Ödeneinden yararlanmaya devam edebileceklerini vurgulad.

Bakan Selçuk, ksa çalma ödenei olarak ödenen sürelerin içilerin isizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceini de hatrlatt.

- Bavurular e-Devlet üzerinden gerçekletirilecek

Ksa çalma bavurularnn sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralk 2020ye kadar yaplabileceini bunun dnda posta/e-posta kanal ile herhangi bir bavuru alnmayacan duyuran Selçuk, ksa çalma ödenei balama tarihinin 1 Aralk 2020 tarihi veya sonras olarak bildirilebileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git