Kısa çalışma ödenekleri!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den kısa çalışma ödeneği açıklamas "2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışmadan yararlanan işverenler için nisan, mayıs ve haziran aylarında İŞKUR tarafından otomatik uzatma işlemi gerçekleştirilecek"

Haberler 24.04.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, ksa çalma ödeneinin üç ay uzatldn belirterek, 2021 Mart aynda uzatma kapsamnda ksa çalmadan yararlanan iverenler için nisan, mays ve haziran aylarnda KUR tarafndan otomatik uzatma ilemi gerçekletirilecek. bilgisini verdi.

Bakan Bilgin, yazl açklamasnda, 31 Ocaka kadar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle ksa çalma bavurusunda bulunmu i yerleri için ksa çalma süresinin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kararyla 1 Nisandan itibaren geçerli olmak üzere 30 Hazirana kadar 3 ay uzatldn anmsatt.

Uzatlan süre için yeni bir uygunluk tespiti yaplmayacan vurgulayan Bilgin, daha önce ksa çalma ödeneinden yararlanan içilerin, yine ayn dönemde uygulanan çallmayan süreler kadar 1 Nisandan itibaren bu haktan yararlanabileceini belirtti.

KISA çALIMA ÖDENE

Bilgin, dsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamnda zorlayc sebep gerekçesiyle bugüne kadar 3,7 milyonu akn çalana 31,6 milyar lirann üzerinde ödeme yapldn belirterek, unlar kaydetti:

2021 Mart aynda uzatma kapsamnda ksa çalmadan yararlanan iverenler için nisan, mays ve haziran aylarnda KUR tarafndan otomatik uzatma ilemi gerçekletirilecek. verenlerimizin KUR ile irtibata geçerek 2021 Nisan ve sonras için çallmayan süreleri bildirmeleri yeterli olacak. Salgn sebebiyle daha önce i yerinde ksa çalma uygulayan ancak 2021 Mart aynda ksa çalma uygulamasndan yararlanmayan iverenlerin de KUR birimleri ile irtibata geçerek gerekli bilgileri vermesi gerekmektedir.

Bilgin, ksa çalma ödenei olarak ödenen sürelerin, içilerin isizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceini de kaydetti.

Ana Sayfaya Git