Kışlık sebze ve meyveler tezgahlardaki yerini aldı

Soğuk havaların başlamasıyla beraber Diyarbakır’da da kışlık sebze ve meyve tezgâhlardaki yerini aldı.

Haberler 02.11.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Souk havalarn balamasyla beraber Diyarbakrda da klk sebze, meyvelerden vitamin deposu olarak kabul edilen elma mandalina, elma, nar ve dier klk ürünler tezgahlardaki yerini ald.

Havalarn soumasyla beraber, sonbahar-k mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasnda yer alan narenciye grubu meyveler tezghlarda yerini alrken satclar fiyatlarn uygun olduunu söylediler.

21 yldan beri Diyarbakr Sur içi Eski Halde manav olan Hüseyin Turan, hem satn hem de fiyatn iyi olduunu belirterek , 21 yldr bu meslekle urayorum. u anda k meyve-sebzeleri; mandalina, elma ve nardr. Diyarbakrn en son çkan karpuzlar, Mardin ire üzümü ve incir var. En fazla giden mandalina, nar ve elmadr. Fiyatlar normaldir, bir ile 3 TL arasda deiiyor. K aylarnda mandalina vitamindir. Souk algnlklar için iyidir. Genellikle onlar tüketiliyor. dedi.

KILIK SEBZE VE VEYVE

Balk satcs Yusuf Uçar da sonbahar ve k aylarnda baln çok rabet gördüünü, balk sezonunun daha yeni balamas dolaysyla durgunluk yaandn ancak önümüzdeki günlerde hareketlilik yaanacan umduunu söyledi. .

Dier bir esnaf Dilaver Uçar da geçen seneye göre fiyatlarn çok uygun olduunu kaydederek, Diyarbakrdaki u anki satlarmz Urfa Kap olarak normaldir. çevre illerden gelen ürünler, biraz yüksek fiyatla geliyor. Bizler de elimizden geldiince düük fiyatlara getirip halka arz etmek istiyoruz. u anda fiyatlar çok normaldir, yani Türkiye çapnda Diyarbakr olarak sebze meyveyi çok uygun fiyata satyoruz. Satc da alc da memnun. çünkü burada fiyatlar çok düüktür. Normalde mandalina 2,5 -3 TL seyrinde olmas gerekirken u anda bir liradr. Geçen seneye göre fiyatlar çok düük. u anda meyve olarak mandalina, elma, ire üzüm satlyor. Sebze olarak da zaten genel olarak domates, salatalk satlyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git