"Kışlık ürünlerimiz elimizde kaldı"

Diyarbakır'da esnaf, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle işlerinin durgun olduğunu belirtiyor.

Haberler 20.02.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde olduu gibi Diyarbakrda da bu yl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava scaklklar, kimi esnafn ilerinde durgunluk yaamasna neden oldu.

Klk elbise ve ayakkab satamadklarn belirten Sur ve Balar ilçesi esnaf, alveri merkezlerinin, satlarn etkilediini söyleyerek, vatandalarn kendilerinden alveri yapmasn istediler.

Scakln mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle i yapamadklarn anlatan Murat Yldz adl esnaf, mevsimlik ürünlerin ellerinde kaldn kaydetti.

Yldz, Bu k satlar beklentilerimizin altnda oldu. çünkü k mevsimi yaanmad. Resmen bir bahar mevsimi yaand. Bundan dolay getirdiimiz mevsimlik ürünler elimizde kald. Pek sat yaplamad. K bitti bitecek ama klk ürünler satlmad. Bundan dolay satlarda düü var. Elimizde bulunan bayan ve erkek botlar noktasnda, k iklimi yaanmadndan dolay mevcut sat yapamadk. Büyük alveri merkezlerinin de ister istemez satlarmza etkisi oluyor. Oralarn daha lüks gözükmesi ve birden fazla maazann bir arada olmas satlarmza etki ediyor. Bizim halktan talebimiz, burada var olan esnaflar unutmamalardr. dedi.

Klk ürünler bu sene elimizde kald

18 yllk esnaf olduunu ve ilk defa böyle bir skntyla karlatklarn aktaran Macit Baaran, unlar söyledi: çok ükür satlar iyiydi ama klk ürünler bu sene elimizde kald. çünkü k yoktu. K sezonu bu sene esnaf açsndan biraz skntlyd, beklentilerimizin dndayd. Geçen seneye nazaran bu sene kn berbatt. 18 yldr buradaym, ilk defa böyle bir k görüyorum.

nsanlar buralara rahat rahat gelemiyorlar

Bu sene k yaanmad. Yaanmad için klk mallarmz elimizde kald. diyen Ahmet Aktay, çok ar olmamakla beraber herkesin belli ölçüde zarar oldu. Yine de idare diyoruz. Büyük alveri merkezlerinin olanaklarn salayamadmz için ilerimizde düü oluyor. Özellikle Surda bu daha çok göze çarpyor. Mesela burada otopark sknts var, müteriler aileleriyle beraber gelemiyorlar. Gelemedii için de ticarette düü yaanyor. Küçük esnafn bu noktada sknts çok. nsanlar buralara rahat rahat gelemiyorlar. ifadelerini kulland.

Sakarya Caddesinde esnaflk yapan Musa Saka ise Bu sene Diyarbakrda k yaanmad. Bizim sektör yazlk ve klk olduu için klk ürünlerimizin hemen hemen hepsi elimizde kald. Sattklarmz da zararna satyoruz. Özellikle bot sektöründe 50 TLye aldmz 40 TLye satamyoruz. Haliyle biz bunlara para baladk. Bunlar kaldracaz. Satamadklarmz yerine yazlk ürünlere para balayacaz. O yüzden bu kn epeyi sknt çektik. Müteriler de k olmad için daha ucuza vermemizi istiyorlar. Normal bir ayakkab sattmz fiyata botu satamyoruz. Para balyorsun, çekle çalyorsun. Satp parasn ödeyeceksin. Satamadn zaman skntya giriyorsun. Banka seni anlamaz. çektir, günü geldiinde ödemezsen çekin kae yer. Kae yedii zaman da ticari hayatn biter. Öyle olunca altn da bulsak borç edip ödememizi yapyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git