Kışlıklar "Hevsel Bahçesi"nden

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan kadınlar, gazeteci Şehadet Çitil'in sosyal paylaşım sitesinde kurduğu "Hevsel Bahçesi" adlı hesap sayesinde, üretikleri yiyecekleri Türkiye'nin dört bir yanına satıyor

Haberler 30.10.2016 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlerinin balkonlarnda biber, patlcan, damlarnda da salça kurutan, dalardan kekik, bahçelerden reyhan toplayan Surlu kadnlarn ürünlerinin video ve fotoraflarla tantld hesap sayesinde ürünler alc buluyor

çitil Yeni ileri sayesinde kadnlar hem terör nedeniyle yaadklar ekonomik skntlar ayor hem de psikolojik olarak rahatlyor

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan kadnlar, gazeteci ehadet çitilin sosyal paylam sitesinde açt Hevsel Bahçesi adl hesap sayesinde bata stanbul olmak üzere Türkiyenin dört bir köesine kendi ürettikleri yiyecekleri satabiliyor.

Diyarbakrn Sur ilçesindeki kadnlar, k için hazrlklara balad. Gazeteci ehadet çitil de kadnlara, ürünlerinin internet üzerinden satlaca bir i teklifi yapt. Bu teklife scak bakanlardan biri de kendi mutfaklar için k hazrl yapan çitilin annesi oldu.

smini, içinden Dicle nehrinin geçtii, Diyarbakr Surlarnn dibinde asrlardr tarm yaplan Hevsel Bahçelerinden alan Ingtagram hesab da böyle ortaya çkt.

çitil, mevsimine göre baharattan kurutulmu bibere, turudan peynire, salçadan keteye kadar çeitli ürünlerin video ve fotoraflarn çekerek Hevsel Bahçesi adl Instagram sayfasndan tantyor. Bu ekilde alnan sipariler, özenle hazrlanp içerisine küçük hediyeler ve tarifler koyularak, kargo yoluyla adrese gönderiliyor.

KADINLAR EKONOMK SIKINTILARINI AIYOR

Her geçen gün takipçileri artan Hevsel Bahçesinin koordinatörü ehadet çitil, Surlu kadnlarn ürünlerinin artk Türkiyenin dört bir yanna ulatn söyledi.

Kadnlarn, ürünlere gösterilen ilgiden memnun olduunu ifade eden çitil, en çok siparii de stanbuldan aldklarn dile getirdi. çitil, yeni ileri sayesinde kadnlarn hem terör nedeniyle yaadklar ekonomik skntlar atn hem de psikolojik olarak rahatladn kaydetti.

Diyarbakrda küçük bir kafe açp, ürünlerini müterilerine tattrarak satmay planladklarn belirten çitil, ayn zamanda ürünlerinin internette daha kolay bulunabilmesi ve müterilerin daha ayrntl bilgi sahibi olabilmesi için bir web sayfas üzerinde çaltklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git