Kit çalışanına kadro müjdesi

KİT çalışanlarına kadro yolu açıldı

Haberler 01.07.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KTler ve bal ortaklarnda hizmet alm sözlemeleri kapsamnda çalan personel, uygulanacak snavdaki baarlarna göre içi statüsünde istihdam edilebilecek

- Söz konusu atamalar, 4 Aralk 2017 itibaryla en az iki yl kesintisiz olarak ilgili teebbüs ve ortaklklarda çalm ve çalmaya devam edenler için yaplabilecek

DYARBAKIR-Kamu iktisadi teebbüsleri (KT) ve bal ortaklarnda hizmet alm sözlemeleri kapsamnda çalan personel, uygulanacak snavdaki baarlarna göre içi statüsünde istihdam edilebilecek.

Bakanlar Kurulunun Kamu ktisadi Teebbüsleri ve Bal Ortaklklarnn 2018 Ylna Ait Genel Yatrm ve Finansman Programnda Deiiklik Yaplmasna likin Karar, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, KTler ve bal ortaklarnda personel çaltrlmasna dayal hizmet alm sözlemeleri kapsamnda yükleniciler tarafndan çaltrlan ve 4 Aralk 2017 itibaryla en az iki yl kesintisiz olarak ilgili teebbüs ve ortaklklarda çalm ve çalmaya devam edenler, yaplacak snavda baar göstermeleri halinde içi statüsünde istihdam edilebilecek. ki yllk sürenin hesaplanmasnda, yllk izin, doum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler dahil edilmeyecek.

KT çalanlarna kadro yolu açld

Teebbüs ve bal ortaklklar bu kararn yürürlüe girmesinden itibaren ayn yl içinde yazl, sözlü ve ya uygulamal snav yapacak. Bu kapsamda yaplacak snava ilikin usul ve esaslarla gerekli nitelikleri tespit etmeye yönetim kurullar yetkili olacak.

Bu kapsamda yaplan yerletirmeler, hizmet türü, unvan gibi bilgileri içerecek ekilde 15 gün içinde Hazine Müstearlna bildirilecek. Yerletirmelerden kaynakl hizmet alm tutarnda eksilme olumas halinde, bu tutar, yl Genel Yatrm Finansman Program Hakknda Karar uyarnca belirlenen ihale yoluyla hizmet alm tavanndan düülecek.

Öte yandan, kiilerde aranacak artlarn tespiti ve personel çaltrlmasna dayal hizmet alm sözlemesinin kapsamnn belirlenmesinde 375 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23üncü maddesi esas alnacak.

Yaplacak atamalar, kurulularn talepleri dorultusunda her bir KT ve bal ortakl için Hazine Müstearl tarafndan belirlenecek sayy aamayacak

Ana Sayfaya Git