KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin ücretleri belirlendi

Sözleşmeli personel pozisyonlarına ait temel ücretler birinci grup için en düşük 4 bin 36 lira, ikinci grup için 3 bin 558 lira ve üçüncü grup için 3 bin 427 lira olacak

Haberler 31.12.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu iktisadi teebbüslerinde (KT) çalan sözlemeli personelin temel ücret gruplar itibaryla en düük ve en yüksek temel ücretleri belli oldu.

Kamu ktisadi Teebbüslerinde Uygulanacak Ücretlerin Tespitine likin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Kararla, söz konusu kurumlarda çalan sözlemeli personelin temel ücret gruplar itibaryla en düük ve en yüksek temel ücretleri tespit edildi.

Buna göre, sözlemeli personelin temel ücretleri, belirlenen en yüksek ücreti aamayacak ve ilgili yla ait Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarna Yönelik Mali ve Sosyal Haklara likin Toplu Sözlemede belirlenen sözleme ücret tavanlarn geçemeyecek.

Anlan personelin temel ücretleri de bu sözlemede belirlenen oranlarda artrlacak.

Karar kapsamndaki kurumlarda açktan veya naklen atanan, eitim düzeyi, görev yeri veya unvan deien veya kurum içinde ayn unvandakilere göre daha az ücret alan sözlemeli personelin ücretlerini, personelin unvan, eitim düzeyi, i gerekleri, i yeri ve çalma artlar dikkate alnarak en düük ve en yüksek ücretler dahilinde belirlemede ilgili kuruluun yönetim kurulu yetkili olacak.

SÖZLEMEL PERSONEL POZSYONLARINA AT TEMEL ÜCRETLER

Sözlemeli personel pozisyonlarna ait temel ücretler birinci grup için en düük 4 bin 36 lira, en yüksek 6 bin 985 lira olacak.

Bu gruba dahil pozisyonlar u ekilde sraland:

Ajans amiri, amir, asistan hava trafik kontrolörü, atölye efi, avukat, baeksper, bakontrolör, bamimar, bamühendis, batabip, batabip yardmcs, biyolog, çözümleyici, di tabibi, diyetisyen, eczac, ekonomist, eksper, fizikçi, gar efi, grup bamühendisi, havaliman müdür yardmcs, hava trafik bakontrolörü, hava trafik kontrolörü, istasyon efi, istatistikçi, itfaiye efi, jeolog, jeomorfolog, kaptan, kimyager, kontrolör, koruma ve güvenlik amiri, koruma ve güvenlik amir yardmcs, koruma ve güvenlik grup efi, koruma ve güvenlik efi, koruma ve güvenlik müdür yardmcs, makinist (TCDD), matematikçi, merkezi satnalma uzman, mimar. muhasebeci, müdür yardmcs, mühendis, mütercim, pilot, programc, sistem programcs, sivil savunma amiri, ef, eftren, ehir plancs, tabip, teknik amir, teknik öretmen, teknik ef, teknik uzman, tekniker, tercüman, uzman, uzman tabip, veteriner, YHT makinisti.

kinci grup için en düük temel ücret 3 bin 558 lira, en yüksek temel ücret ise 6 bin 112 lira olarak belirlendi.

Bu gruba dahil pozisyonlar ise öyle:

AIM memuru, amir yardmcs, anbar memuru, apron memuru, ARFF memuru, asistan AIM memuru, asistan havaclk bilgi yönetimi uzman, badatc, bahemire, barepartitör, bateknisyen, bilgisayar iletmeni, büro personeli, cer muayene memuru, çocuk geliimcisi, çocuk eitimcisi, datc (PTT), daktilograf, dava takip memuru, dekoratör, eitim uzman, endeks ve faturalama memuru, enformasyon memuru, gie memuru, grafiker, haberleme memuru, hareket memuru, havaclk bilgi yönetimi uzman, hemire, hostes, itfaiyeci, kondoktör, konsrüktör, koruma ve güvenlik görevlisi, köprü operatörü, kütüphaneci, laborant, makinist, memur, merkezi satnalma uzman yardmcs, muhasebeci yardmcs, mutemet, öretmen, pazarlama ve datm memuru, pazarlamac, pedagog, programc yardmcs, psikolog, puantör, raportör, repartitör, ressam, revizör, salk memuru, salk teknisyeni, santral memuru, satnalma memuru, sat memuru, sayman, sekreter, stajyer AIM memuru, stajyer hava trafik kontrolörü, stajyer havaclk bilgi yönetimi uzman, sürveyan, ef yardmcs, teknik ressam, teknisyen, temsilci, topograf, tren tekil memuru, uzman yardmcs, vagon teknisyeni, veri hazrlama ve kontrol iletmeni, veteriner salk teknisyeni, veznedar.

Üçüncü grup için en düük temel ücret 3 bin 427 lira, en yüksek temel ücret ise 5 bin 404 lira oldu.

Bu gruba dahil pozisyonlar da öyle:

Aç, bahçvan, bekçi, çocuk bakcs, datc, destek personeli, hayvan bakcs, hizmetli, i makinas sürücüsü, kaloriferci, makasç, makinist yardmcs, manevrac, postac, seyis, oför, tahsildar, teknisyen yardmcs.

Ana Sayfaya Git