Kitre bebek meslek oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, Türk kültürünün zenginliğini yansıtan kitre bebeklerin kadınlara gelir olması amacıyla mesleki kurs düzenlendi

Haberler 22.07.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Sosyal ler Müdürlüü Proje Koordinatörü Süreyya Turgut Ayas:

Burada eitim gören arkadalar KURdan alacaklar giriimcilik belgesi ile KOSGEBe bavurup, projelerinin kabul edilmesi halinde kendi iini kurabilir

Kursiyer Gurbet Önal:

Burada kitre bebek yapmn öreniyoruz. Bu sayede ev ekonomisine ve çocuklarmn eitimine destek oluyorum. leride kendi atölyemi kurmay hedefliyorum

Batmanda Türk kültürünün zenginliini yanstan kitre bebeklerin yaatlmas ve kadnlara meslek olmas için görevlendirme yaplan belediye tarafndan kurs düzenlendi.

Kaybolmaya yüz tutan el sanatlarndan kitre bebek, çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Batman Belediyesi Sosyal ler Müdürlüü bünyesinde açlan Umut Kadn Atölyesinde, Batmanl kadnlarn elinde yeniden yaam buluyor.

Batman Belediyesi, Halk Eitim Merkezi ve KUR l Müdürlüü arasnda imzalanan protokolle atölyede eitim alan kadnlar birbirinden farkl onlarca temada bebekler hazrlyor.

Özellikle Anadoludaki yöresel kyafetleri günümüze tayan kitre bebeklerin, büyük ilgi gören bu kurs sayesinde kadnlara hem gelir hem de i kaps olmas hedefleniyor.

Burada eitim görenler kendi iini kurabilir

Batman Belediyesi Sosyal ler Müdürlüü Proje Koordinatörü Süreyya Turgut Ayas, AA muhabirine yapt açklamada, kadnlara yönelik açlan kursta hem kitre bebeklerin hem de Türkiyenin yedi bölgesinin birbirinden farkl kültürlerinin yaatldn söyledi.

Kursa gelen kadnlarn hem mesleki eitim gördüünü hem de KURdan maa aldn belirten Ayas, kursa belediyenin yer ve malzeme, Halk Eitim Merkezi Müdürlüünün de eitmen destei saladn aktard.

Ayas, Burada eitim gören arkadalar KURdan alacaklar giriimcilik belgesi ile KOSGEBe bavurup, projelerinin kabul edilmesi halinde kendi iini kurabilir. dedi.

Bebeklerimizin fiyat 100200 lira arasnda deiiyor

Kursta öretici Rabia Vergili, kursa 1845 yalarnda 15 kiinin katldn söyledi. Kursun kadnlardan büyük ilgi gördüüne iaret eden Vergili, yok olmaya yüz tutan kitre bebekleri her yöreye uyarladklarn aktard.

Vergili, Hakkari, rnak, Trabzon ve Batman yöresine ait kostümlerle bebekler hazrladklarn anlatarak Kursumuz KUR destekli olduu için kursiyerlerimiz zaten maalarn alyorlar. Onun dnda burada örendikleriyle evde bebek yapp, satarak da ev ekonomisine katk salyorlar. Bebeklerimizin fiyat 100200 lira arasnda deiiyor. Bu da ev ekonomisine ciddi katk salam oluyor. dedi.

leride kendi atölyemi kurmay hedefliyorum

Kursiyerlerden Nuren Balk, kursa kitre bebek yapmn örenmek ve ayaklarnn üzerinde durmak için geldiini söyledi. Kursta ald eitimden büyük memnuniyet duyduunu dile getiren Balk, kursun devam etmesini diledi.

3 çocuk annesi Gurbet Önal da Burada kitre bebek yapmn öreniyoruz. Bu sayede ev ekonomisine ve çocuklarmn eitimine destek oluyorum. leride kendi atölyemi kurmay hedefliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git