KKA'DAN 30 MİLYON HİBE

Karacadağ Kalkınma Ajansınca 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki projelere 30 milyon lira hibe verilecek

Haberler 18.01.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kalknma Ajansnca (KKA) 2018 yl Mali Destek Programlar kapsamnda Diyarbakr ve anlurfadaki projelere 30 milyon lira hibe destei verecei açkland.

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, bir otelde düzenlenen KKA 2018 Yl Mali Destek Programnn tantm toplantsnda yapt konumada, Türkiyenin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kararl admlarla yürüdüklerini söyledi.

Türkiye ekonomisinin 2017 ylnn son çeyreinde yüzde 11.1 orannda büyüme gerçekletirdiini anmsatan Güzelolu, dünyada en yüksek büyümeyi gerçekletiren ülkenin Türkiye olduuna dikkati çekti.

Güzelolu, 2018de büyümenin, gelimenin, kalknmann çok daha kalc gerçekleeceine ve ülkenin gelimesinin bir önceki yla göre daha baarl olacana inandklarn aktararak, unlar dile getirdi:

Diyarbakr, bu büyük yürüyüü zenginletiren, derinlik katan ve üphesiz çok katklar sunan büyüklüün addr. Geçmiinden ald bu miras gelecee tamak, 21. yüzylda Türkiye ve bölgesiyle ilikilerinde bu anlamda çok güçlü bir stratejik merkez olma konumundadr. Türkiyenin Orta Douya açlan ticaret merkezi ve lojistik kavak noktasdr. Huzur ve güven temini, tesisi ve bunun istikrarl ekilde sürmesinin ardndan bugün artk gündemimiz ekonomik, sosyal ve toplumsal kalknmadr.

- 5 ya grubu okullama oranmz bugün yüzde 100e ulat

Okul Öncesi Eitim Standartlarnn Artrlmas Mali Destek Programnn Türkiyede bir ilk olduunu belirten Güzelolu, bu programn çok gerekli, önemli ve zorunlu bir yaklam ortaya koyduunu aktararak, unlar söyledi:

Bilim insanlar net olarak ortaya koyuyor ki bir insan oluturan deerler 3 ve 6 ya aras kazanlan deerlerdir. Bu bizim bugün kiiliimizin yüzde 70ini oluturan bir bütünlük demektir. Bu açdan 4,5 milyon liralk çok önemli ilk ve deerli bir katk bu yl programlarn içerisinde yer ald. Diyarbakrda göreve baladmzda yüzde 48 civarnda olan 5 ya grubu okullama oranmz bugün yüzde 100e ulat.

- Bu örtüyü üzerinden tutup atalm

Güzelolu, bu konuda gösterilen çabann sonucunda Diyarbakrn okul öncesinde Türkiyede bir marka haline geleceini ifade etti.

Türkiyenin tescilli ve deerli tarihi varlklarn, kültürel birikimini en fazla barndran kentin Diyarbakr olduunu aktaran Güzelolu, unlar kaydetti:

Diyarbakr turizmin dünya çapnda bir marka kenti haline getirmezsek bilin bu aziz kentin eksii deil, bu kentte yaayan, yöneten ve nefes alan bizlerin eksiidir. Diyarbakrn her köesinde 12 bin yln geçmiini size hatrlatan ve anlatan, dokunduunuzda sizi büyüleyen çok önemli alanlar var. Terör örgütlerinin yllarca bu kentin gelimesine ve kalknmasnn önüne çektii, bu örtüyü üzerinden tutup atalm.

- Artk organize sanayi bölgemiz yetmiyor

Güzelolu, geçen yl açlan irket saysnn önceki yllarn hepsinden daha fazla olduunu belirterek, öyle dedi:

Datlan tevik belgesi says rekor krm, 6 bin 831 istihdam taahhüt edilmitir. hracat çok uzun yllar ortalamalarnda geriye dönük yllar am, yl yaklak 200 milyon dolarla bitirecek bir perspektifi bizlere sunmutur. Diyarbakr 2018 yl için minimum 300 milyon dolar ihracat hedefini ortaya koyduk. Belki ilk anda ar gelebilir ama asla deildir. Bugün artk organize sanayi bölgemiz yetmiyor.

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maraln da 30 milyon lira hibeyi ön gören program hakknda bilgi verdii toplantya Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da katld.

Ana Sayfaya Git