KKTC'nin yerli otomobili GÜNSEL test edildi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde Türk mühendis ve tasarımcıların 10 yıllık çalışma ve 1,2 milyon saat emekle geliştirdiği KKTC'nin ilk yerli otomobili GÜNSEL'in ilk modeli B9 ile test sürüşü yaptı.

Haberler 30.10.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KKTC Cumhurbakan Ersin Tatar, yüzde 100 elektrikli GÜNSELin direksiyonuna geçerek, Yakn Dou Üniversitesi kampüsünde GÜNSEL Üretim Tesislerinin sürü alannda arac test etti. Test sürüünde KKTC Cumhurbakan Ersin Tatara, Yakn Dou Üniversitesi Mütevelli Heyeti Bakan Prof. Dr. rfan Suat Günsel elik etti. Test sürüünün ardndan açklamalarda bulunan Cumhurbakan Tatar, bu büyük baarya imza atan Günsel Ailesini tebrik etti. Cumhurbakan Ersin Tatar konumasnda, yerli otomobil GÜNSELin ülke tantmna, ekonomisine, ihracatna, istihdamna ve kalknmasna büyük bir katk yapacan söyledi.

TATARDAN TEEKKÜR

Cumhurbakan Tatar, GÜNSEL B9 ile gerçekletirdii test sürüünün ardndan Ülkem adna mutlu ve sevinçliyim ifadesini kulland. Gerekli test süreçlerinin ardndan GÜNSELi yollarda görmenin mutluluunu yaayacaklarn belirten Tatar, emei geçenlere ve Günsel Ailesine teekkür etti. GÜNSELin yüzde 100 elektrikli bir otomobil olmasnn Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti adna önemli bir gelime olduuna vurgu yapan Cumhurbakan Tatar, Dünya artk deimekte. Havay, emisyonu ve çevreyi korumak gerekiyor. GÜNSEL piyasaya çkt zaman bu özellikleriyle dünyada ilkler arasnda yer alacak. Hem yerli üretim hem de konforu bakmndan ilgi göreceine inanyorum. Ülkem adna çok sevinçliyim diye konutu.

Ana Sayfaya Git