Klima zenginiyiz!

Türkiye’de her 10 evden 3’ünde klima var

Haberler 03.07.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SAMSUNG Electronics Türkiyenin, tüketici aratrma irketi Twentify araclyla Türkiye genelinde gerçekletirdii aratrma, Türk tüketicisinin klima kullanm alkanlklarn ve satn alma karar verirken nelere dikkat ettiini ortaya çkard.

Aratrmaya göre Türkiyede her 10 evden 3ünde klima bulunuyor. Kullanclar alacaklar klimalarn öncelikle uygun fiyatl olmasna, stma/soutma süresinin ksa olmasna, enerji tasarruflu olmasna, dayankl olmasna dikkat ediyor.

Mays ay içerisinde Türkiye genelinde yaplan aratrmaya katlanlarn yüzde 45i ideal bir klimann A++ enerji snfl olmas gerektiini ifade etti. Ayn zamanda klimann odadaki görünümünün iyi olmas, az yer kaplamas ve bulunduu ortam hzl bir ekilde stmas -soutmas da ideal bir klimadan beklenen önemli özellikler olarak öne çkt.

SATIN ALMA KARARINI NELER ETKLYOR?

Aratrmada tüketicilerin satn alma kararlarnda en etkili faktörler; uygun fiyatl olmas, stma/soutma süresinin ksa olmas, enerji tasarruflu olmas, dayankl olmas, markasnn klima konusunda uzman olmas, havay temizleme özelliinin olmas, filtresinin kolayca temizlenebilmesi, rahatszlanmalar azaltacak özellikler bulundurmas ve akll telefonlarla kontrol edilebilmesi olarak sraland.

KLMA çARPMASI KULLANICILARI ENDELENDRYOR

Aratrma sonuçlarna göre klimalar için en çok aile fertlerinin bir arada olduu salon ve oturma odalar tercih ediliyor. Kullanclarn neredeyse yars çocuklarnn rahatszlanacandan endielendikleri için çocuk odalarnda klima kullanmyor. Kullanclar endielendiren dier konular ise klimann sk kullanld aylarda elektrik faturasnn yüksek gelecei düüncesi ve klima çarpmas yüzünden rahatszlanma riski olarak öne çkyor. Kullanclar klima çarpmasndan kendilerini korumak için klima açkken karsnda durmamak, gün içinde çok fazla açmamak, üfleme yönünü deitirmeye çalmak veya ortam havalandrmak gibi yöntemlere bavuruyor.

SAMSUNGUN çARPMAYAN KLMASINA BÜYÜK LG VAR

Aratrma sonuçlarn yorumlayan Samsung Electronics Türkiyenin Tüketici Elektronii Sat ve Pazarlamadan Sorumlu Bakan Yardmcs Mert Gürsoy, Firma olarak kullanclarmzdan gelen geri bildirimler bizim için çok önemli. Bu bak açsyla, tüketicilerimizin ihtiyaçlarn tam olarak karlayan yenilikçi ürünler gelitirmek için Ar-Ge çalmalarmza her sene 14 milyar dolar yatrm yapyoruz. Bu çalmalarmzn meyvelerinden birisi olan rüzgrsz serinlik teknolojisine sahip Wind-Free klima modellerimiz ile klima çarpmas sorununu ve bunun yaratt rahatszlklar tamamen ortadan kaldrdk. Üzerindeki 21 bin mikro delikten havay datarak ortam rüzgar oluturmadan serinleten Wind-Free klimalarmz, hzl soutma sistemi ile kyaslandnda enerji tüketimini yüzde 72ye kadar düürerek kullanclarn enerji tasarrufu hassasiyetine de yant veriyor diye konutu.

TÜRKYEDE HER 10 EVDEN 3ÜNDE KLMA VAR

Geçtiimiz yl pazara sunduklar Wind-Free klima modellerini bu yl çeitlendirdiklerini belirten Gürsoy, Türkiyedeki hanelerin yüzde 32sinde klima bulunuyor. Bu, her 10 evden sadece 3ünde klima olduu anlamna geliyor. Bu orann önümüzdeki dönemde artacan ve yeni klima alacaklarn Wind-Free gibi en yeni teknolojilere sahip modellere yöneleceklerini öngörüyoruz. O nedenle bu yl Türkiyede satta olan A++ soutma enerji snfl Wind-Free özellikli modellerimizin saysn 6ya çkardk. Türkiyedeki kullanclarn klima çarpmasna kar ne kadar hassas olduunu aratrmamz da ortaya koyduu için rüzgrsz serinlik teknolojisine sahip Wind-Free klima modellerimizin satlarnn bu yaz daha da artmasn bekliyoruz dedi.

Samsung Wind-Free klimalarn internete balanabilme özelliinin önemine de deinen Gürsoy, kullanclarn eve gelmeden önce cep telefonlaryla klimalarn kontrol ederek ortamn ssn ayarlayabilmelerinin, akll yaam tarzna da hitap ettiini belirtti. 2017 senesinde Türkiyede satlan klimalarn sadece yüzde 3.1inde internet üzerinden kontrol edilebilme özellii bulunduunu söyleyen Gürsoy, bu orann önümüzdeki 10 yl içinde yüzde 50ye ulamasn beklediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git