KOBİ’lere "nefes kredisi" çağrısı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, KOBİ'lere finansmana erişimde büyük bir imkan olan, toplam 7,5 milyar liralık "Nefes Kredisi" kullanma çağrısında bulundu.

Haberler 12.04.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koçer, TOBB öncülüünde balatlan KOBlere yönelik Nefes Kredisine bavurularn devam ettiini anmsatt.

lki 2017 ylnda verilen ve ikinci safhas Babakan Binali Yldrm tarafndan zmirde açklanan Nefes Kredisinin toplam hacminin 7,5 milyar lira olduunu vurgulayan Koçer, tüm KOBlere, finansmana eriimde büyük bir imkan olan, bu çok avantajl krediden yararlanma çarsnda bulundu.

Koçer, u ifadeleri kulland:

NEFES KREDSNDEN YARALANIN

TOBB öncülüünde balatlan Nefes Kredisi projesi, aylk yüzde 0,99, yllk yüzde 11,88 gibi bir oranla, 6 ay anapara ödemesiz, sonrasnda 12 ay ödemeli Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli önemli bir kredi imkandr. Denizbank, Halkbank, Vakfbank, Ziraat Bankas, Vakf Katlm ve Ziraat Katlm bankalar ubeleri araclyla bavurusu yaplan bu kredi, Türkiye ekonomisinin kahramanlar olan KOBler için büyük bir imkan. Bu imkan sayesinde KOBlerimizin rekabet gücü artacak, daha fazla yatrm ve daha fazla üretim olacak, istihdama ve ülke ekonomimize büyük katk salanacak.

Nefes Kredisi kaynan oluturan TOBBa bal oda ve borsalarmzn kaynaklarn, üyelerinin finansman ihtiyacn karlamaya yönelik bir finans projesi haline getirmelerini Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann Finansta novasyon olarak deerlendirmi olmalar, Nefes Kredisi projesinin önemini daha da artrmtr.

Komisyon Sözcüsü Koçer, hükümetin i ve yatrm ortamnn iyiletirilmesi, büyümenin sürdürülebilmesi için TBMMye gönderdii yasa tasarlarnn, Plan Bütçe Komisyonunda hzla görüülerek Meclis gündemine alnmas ve kanunlamas için her türlü çaba ve gayretin gösterildiini de vurgulad.

Ana Sayfaya Git