KOBİ'lere 8 bin 846 işletme daha eklendi

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt: "KOBİ tanımında yapılan değişikliğin ardından 8 bin 846 büyük işletme daha bu kapsama alındı ve KOBİ sayısı 3 milyon 470 bin 491'e yükseldi" "Böylece daha fazla firmaya, KOBİ'lere sağlanan destek, teşvik ve muafiyetten yararlanma imkanı verildi"

Haberler 04.07.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi (KOSGEB) Bakan Cevahir Uzkurt, KOB tanmnda yaplan deiikliin ardndan, 8 bin 846 büyük iletmenin daha bu kapsama alndn ve KOB saysnn 3 milyon 470 bin 491e yükseldiini belirterek, Böylece daha fazla firmaya, KOBlere salanan destek, tevik ve muafiyetten yararlanma imkan verildi. dedi.

Uzkurt, KOB tanmnda yaplan deiikliin bu iletmelere salayaca katklara ilikin bilgi verdi.

KOBlerin ülkelerin ekonomik ve sosyal kalknmasnn temel talar olduuna iaret eden Uzkurt, Küçük ve Orta Büyüklükteki letmelerin Tanm, Nitelikleri ve Snflandrlmas Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelikin, Resmi Gazetede yaymlanmasnn ardndan, bu iletmeleri ilgilendiren önemli deiiklikler yapldn söyledi.

Uzkurt, Türkiyedeki makroekonomik gelimeler, iletmelerin i hacimlerinin büyümesi, KOB bana ortalama ciro tutarlarndaki artlar, KOBleri ve büyük iletmeleri snflandrmada farkl kurulular tarafndan farkl mali kriterlerin kullanlmas, iletmelerde ölçek büyüdükçe teknoloji düzeyinin ve katma deerin artmas gibi hususlar ele alarak KOB tanmn deitirdiklerine dikkati çekti.

Cevahir Uzkurt, öyle devam etti:

Mali kriterler için belirlenen eik deerlerin güncellenmesi ihtiyac hasl oldu ve bu kapsamda Gelir daresi Bakanlndan alnan 2016 yl beyanname bilgileri detayl olarak incelendi. Küçük ve Orta Büyüklükteki letmelerin Tanm, Nitelikleri ve Snflandrlmas Hakknda Yönetmelik ile birlikte, KOB tanm kriterlerinden yllk net sat haslat ve mali bilanço üst limiti 40 milyon liradan 125 milyon liraya yükseltildi.

Yeni KOBlerin sektörel alanlar

Yönetmelikle KOB tanmnda yaplan deiikliin ardndan, 8 bin 846 büyük iletmenin daha bu kapsama alndn ve 3 milyon 461 bin 645 olan KOB saysnn 3 milyon 470 bin 491e yükseldiini bildiren Uzkurt, böylece daha fazla firmaya, KOBlere salanan destek, tevik ve muafiyetten yararlanma imkan verildiini dile getirdi.

Uzkurt, 8 bin 846 KOBnin sektörel faaliyet alanlar incelendiinde, bu iletmelerin 2 bin 855inin sanayi (2 bin 393ü imalat), 2 bin 655inin ticaret, bin 527sinin hizmet, bin 536snn inaat ve 273ünün ise dier sektörlerde faaliyet gösterdiini kaydetti.

Yönetmelie eklenen geçici maddeye dikkati çeken Uzkurt, Kredi Garanti Fonu A tarafndan salanan Hazine destekli kefaletlerden yararlanan büyük iletmelerin 31 Aralka kadar 200 milyon lira kredi kullanmas imkan da devam ettirildi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git