Kobilere destek paketi!

Kamu bankaları, KOBİ'lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paket'ini hayata geçirdi

Haberler 27.10.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Reel sektöre saladklar destei pandemi döneminde de kesintisiz olarak sürdüren kamu bankalar, KOBlere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro letmeler Destek Paketini hayata geçirdiini duyurdu.

Ziraat Bankas, Halkbank ve VakfBank tarafndan yaplan ortak açklama ile Mikro letmeler Destek Paketinin detaylar paylald. Reel sektöre saladklar destei pandemi döneminde de kesintisiz olarak sürdüren kamu bankalarnca, Mikro letmeler Destek Paketi uygulamaya alnyor.

Mikro letmeler Destek Paketi ile KOBlerin bata maa ve kira ödemeleri olmak üzere; temel maliyetlerinin karlamas böylelikle KOBlerin finansman ihtiyaçlarn giderilmesiyle beraber nakit destei salanarak tedarikçileri ile aralarndaki nakit aknn korunmas hedeflendi.

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatl olarak, 48 aya kadar vadeyle yllk yüzde 11,5 faiz oranyla kullandrlacak krediden, cirosu 3 milyon TLye kadar olan firmalar yararlanabilecek.

1 milyon TLnin altnda ciroya ulaan iletmelere 50 bin TLye kadar limit açlan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasnda ciroya ulaan iletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olacak.

Bu amaçla firmalarn kredi limitinin en fazla yüzde 10u nakit olarak serbest kullanma braklacak, en az yüzde 90lik ksm ise iletme giderlerinin finansman amacyla 3. kiilere ve satclara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden ödenecek. Bu sayede yeni destek paketi ile iletmelerin maa ve kira gibi temel giderleri karlanm olacak.

Mikro letmeler Destek Paketi kapsamnda Nakit letme Kredisinin yan sra firmalar, kurumsal kart, dorudan borçlandrma sistemi (DBS), tedarik zinciri finansman mal almna yönelik teminat mektubu (TZF), güvenceli çek, nakit çekimine kapal kurumsal kredili mevduat hesab ürünleri üzerinden Nakit letme Kredisi kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git