KOBİ'lere dijital destek; 1 milyon

KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği verilecek

Haberler 08.04.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, KOSGEBin bugün itibaryla malat Sanayinde Dijitalleme temasyla 3üncü çarya çktn ve bu kapsamda KOBlere 1 milyon liraya kadar dijitalleme destei verileceini bildirdi.

Bakan Varank, yazl açklamayla, KOBGEL-KOB Geliim Destek Programnn malat Sanayinde Dijitalleme çarsn kamuoyuyla paylat.

malat sanayisinde dijital dönüümün 11inci Kalknma Plan ve 2021 Yl Cumhurbakanl Yllk Programnn odak alanlar arasnda yer aldn belirten Varank, Biz de dijital teknolojilerle verimliliin artmasn, standartlara tam uyumlu ve kaliteli ürünlerin üretilmesini ve böylece KOBlerimizin rekabet gücünü artrmay hedeflerimiz arasna koyduk. ifadelerini kulland.

Varank, salgn sürecinin bütün i yapma biçimlerini deitirdiini ve bu dönemde birçok yeni kavramn hayata girdiini hatrlatarak, imalat sektöründe salgnla birlikte dijitallemenin tetiklendiini gördüklerini kaydetti.

KOBlerin i süreçlerine dijitallemeyi entegre etmeye baladn vurgulayan Varank, öyle devam etti:

malat sanayimiz, artk dijital dönüümün ne kadar önemli olduunu daha iyi kavrad. KOSGEB olarak KOBGEL-KOB Geliim Destek Program kapsamnda malat Sanayinde Dijitalleme temasyla yeni bir çarya çkyoruz. Bu temayla üçüncü kez çktmz bu çarmzla yine akll dijital teknolojileri gelitiren veya bunlar imalat süreçlerinde kullanan KOBleri destekleyeceiz. Dijital teknolojilerin yerli üretimini ve ticarilemesini salayarak güçlü bir dijital ekosistem oluturmaya devam edeceiz.

FARKINDALIK OLUTURDUK

Varank, malat Sanayinde Dijitalleme temayla ilk çarya 2019da çkldn anmsatarak, toplamda 258 KOBye 71,5 milyon liralk destei onayladklarn, 2020deki ikinci çarda da artan farkndalk ve talep dorultusunda 396 KOBnin 158 milyon liralk destekten faydalanmas yönünde karar aldklarn bildirdi.

Söz konusu çarlarla sanayide dijitalleme konusunda KOBlerde farkndalk oluturduklarna dikkati çeken Varank, u bilgileri verdi:

lk ikisinde olduu gibi bu yeni çarmzda da KOBlerimize 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin lira kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek vereceiz. Böylece yerli ve yetkin dijital teknoloji gelitiricisi KOBlerin saysn artrmay sürdüreceiz. Bavurular, 17 Maysa kadar alacaz. KOBlerimiz çarya e-Devlet üzerinden bavurabilir. çar sonuçlarn da temmuz aynda açklamay planlyoruz.

NTELKL PERSONEL VE YAZILIM DESTE LMTLER ARTTI

KOSGEB, ilk iki çarda KOBlerden gelen geri dönüleri de dikkate ald. Akll dijital teknolojileri gelitiren KOBlerin ihtiyaç duyduklar en önemli kaynan nitelikli personel olduu tespitinden hareketle personel destei üst limitini, 90 bin liradan 300 bin liraya çkard. Akll dijital teknolojileri kendi i süreçlerine adapte edecek imalatç KOBlerin yazlm destei limiti de 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi.

malat Sanayinde Dijitalleme temal çarda geri ödemeli destek tutarnn yüzde 50ye kadar olan ksm, erken ödeme olarak verilebilecek. KOBler çar kapsamnda en az 8 ay, en fazla 16 ay içinde projelerini tamamlayabilecek.

Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle lenmesi ve malat Sanayinde Kullanm, malat Sanayinde Nesnelerin nterneti, malat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri, malat Sanayinde Akll Sensör Teknolojileri, Yapay Zekaya Dayal Siber Fiziksel Akll Fabrika Sistem ve Bileenleri, malat Sanayinde Siber Güvenlik, malat Sanayinde Akll ve Esnek Otomasyon Sistemleri ve malat Sanayinde Sanal Gerçeklik/Artrlm Gerçeklik balklarnda 8 alandaki projeler desteklenecek.

Ana Sayfaya Git