KOBİ'lere müjde!

Kredi Garanti Fonu'nca (KGF) sağlanacak kefalet desteğiyle "İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı" (COSME) kapsamında KOBİ'lere 3 milyar lira tutarında kredi kullandırılabilecek.

Haberler 12.04.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KGFden yaplan yazl açklamaya göre, Avrupa Birlii tarafndan KOBlerin finansmana eriimini kolaylatrmak ve büyümelerini desteklemek amacyla yürütülen COSME projesi, Türkiyede KGF i birlii ile hayata geçecek.

Bu kapsamda Avrupa Yatrm Fonu tarafndan KGFye kontrgaranti anlamas ile hibe fon salanacak olup kefalet ilemleri Kredi Garanti Fonunun öz kaynaklarndan yaplacak. KGF de bu kredilerin yüzde 80ine kefalet verecek.

KOBLERE MÜJDE

Salanacak kefalet destei ile her bir KOB, 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 60 ay vade ile 1 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek. KOBler COSME projesi için Akbank, Alternatif Bank, DenizBank, Garanti Bankas, Halkbank, NG Bank, Türkiye Bankas, QNB Finansbank, ekerbank, Türkiye Ekonomi Bankas, Türkiye Finans Katlm Bankas, VakfBank, Vakf Katlm Bankas, Yap Kredi Bankas, Ziraat Bankas ve Ziraat Katlm Bankas olmak üzere projeye dahil olan toplam 16 bankaya bavurabilecek.

Bu proje kapsamnda KOBlere yaklak 3 milyar lira tutarnda kredi kullandrlmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git