Kombi bakımı tasarruftur

Kış ile birlikte havalar soğumaya başlayınca vatandaşlar ısınmak için kombi peteklerini çalıştırmaya başladı. Bakım ve onarımı yetkili servislerde yapılmayan kullanıcılar hem cebinden hem de canından olabilir. Kombi uzmanı Yunus Yıldırım yaptığı açıklamada hem tasarruf hem de riskleri ortadan kaldırmak için uyarılarda bulundu. Yetkili servis elemanları olmayan şahıslar tarafından yapılan yanlışların büyük risk taşıdığını aktaran Yıldırım, kombi ve petek bakımları için de vatandaşları uyardı.

Haberler 16.11.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K ile birlikte havalar soumaya balaynca vatandalar snmak için kombi peteklerini çaltrmaya balad. Bakm ve onarm yetkili servislerde yaplmayan kullanclar hem cebinden hem de canndan olabilir. Kombi uzman Yunus Yldrm yapt açklamada hem tasarruf hem de riskleri ortadan kaldrmak için uyarlarda bulundu. Yetkili servis elemanlar olmayan ahslar tarafndan yaplan yanllarn büyük risk tadn aktaran Yldrm, kombi ve petek bakmlar için de vatandalar uyard.

KNC EL VEYA CHAZLARA UYMAYAN PARçALARI UYDURMAYA çALIIYORLAR

Yetkili servis çalanlar olmayan ahslar ikinci el veya cihazlara uymayan parçalar uydurmaya çalarak vatandalar sömürdüklerini aktaran kombi uzman Yunus Yldrm, yetkili servislerle çallmas konusunda vatandalara çarda bulundu. Yldrm, Müterilerimiz veya kullanclarmzdan genellikle teknik yetkili servislerle çalmasn öneririz. Yetkili servislerde elemanlar teknik elemanlar, iinin ehli profesyonel insanlar tarafndan kontrolleri ve bakmlar yaplr. K aylar gelmeden bunlarn yaplmasn kullanclara öneriyoruz, sebebi ise bakmlar yaplan cihazlar k aylarnda daha verimli ve tasarruflu çalmasdr. Darda bu ii yapan ahslar ikinci el veya cihazlara uymayan parçalar uydurmaya çalyorlar. Kullanclarn teknik bilgileri olmadklar için bunu sömürerek cihazlarn hurda olduunu söyleyerek hurdaya ayrmaya çalyorlar. Teknik servislerde ise parçalarn tamam fabrikadan gelmekte, yaplan onarm ve deien parçalar 1 yl garanti vermek zorundadr. Dardaki arkadalar bu uygulamay yapmamakla beraber, çalan cihazlarda olmayan arzalar var diyerek, kullanclar madur edip, deimedikleri parçalarn ücretlerini talep ediyorlar. Bu tür ikayetler baya geliyor dedi.

PATLAMA RSK YÜKSEKTR

Teknik bilgisi olmayan ahslarn cihazlara müdahalesi sonras patlama riski arttn belirten Yldrm, ahslar cihazlara müdahale ettikleri zaman ister istemez cihazlarn içerisinde gaz var, alev olutuu zaman patlama riski yüksektir. Cihazlarda bakma dikkat edilmesi gerekiyor, en az ylda bir yetkili servisler tarafndan kontrolleri yaplmas gerekiyor. Kullanclardaki mantk gittiimiz zaman kapatalm geldiimizde açalm eklinde kullanmlar yanl bilgiler. Gidildii zaman düük derecede cihazlarn açk kalmas özellikle, balkonda açk sahada olan cihazlarn hiç kapatlmamasn tavsiye ediyoruz. çünkü cihazlarn içerisinde su var, su ile eksi derece birleince donma yapar, cihazlarda arza sknts oluturur diye konutu.

ZEHRLENME VEYA TÜKETM AZALTMAK çN BAKIM ART

Ylda bir veya 2 ylda bir peteklerin ykanmas gerektiini dile getiren Yldrm, çünkü içerisindeki pislik cihazn çalmasnda zorluk çkartyor, peteklerin snmasnda verim düüklüü oluturarak gaz sarfiyatn artryor. Petek ykanr ise içerisinde pislik olmadndan cihazlar rahat devir daim yaparak iyi snr ve gazda tasarruf olur. Zehirlenme ile alakal iin ehli olmayan ahslar gittii zaman bacalarnn temizlendiini söylerler, doal gaz atksz gazdr, bunu yapan yetkili servisler analiz cihazlaryla herhangi bir kaçak sknt olmadn kesinletirerek teslim eder. Ama dardan gelen ahslar teknik bilgileri olmadndan bacay yapp onardn söyleyerek bacay açk brakt taktirde atk gaz zehirlenme ihtimalleri vardr. Menfezlerin kapatlmamas özellikle rica ediyoruz, menfez kapatlrsa atk gaz braklma veya salnma durumunda zehirlenme ihtimali yüzde yüzdür. Ama menfezin açk olma durumunda yüzde 50 seviyesine düer. Menfezin doru takmn ise kiiler kendilerine uygun deil de gaz firmalarn belirttii uygun yerlere taklmas gerekiyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git