Kömürhan köprüsü tasarruf sağlıyor!

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli ile 1 yılda 14 milyon lira tasarruf sağlandı

Haberler 03.01.2022 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karakaya Baraj Gölü üzerinde Türk mühendisleri ve içileri tarafndan yerli ve milli imkanlarla yaplan ve hizmette 1 yln dolduran Kömürhan Köprüsü ve Tüneli ile 14 milyon lira tasarruf saland.

Ulatrma ve Altyap Bakanlndan alnan bilgiye göre, Malatya ve Elaz birbirine, Dou ve Güneydou illerini batya bölünmü yol standardnda balayan D-300 Devlet Yolu üzerinde, Frat Nehri geçi noktasnda 660 metre uzunluunda ina edilen Kömürhan Köprüsü, 2 Ocak 2021de hizmete sunuldu.

Tat trafiine dört eritli hizmet veren köprü, ihtiaml görüntüsüyle dikkati çekiyor.

Yapm, tasarm ve kontrolünde yerli ve milli kaynaklar kullanlan, Türk mühendisleri ve içileri tarafndan ina edilen köprü ve tünel, güzergahtaki virajl ve heyelan riski oluturan yollar ortadan kaldrarak ulamda güvenlii artrd.

Köprü ve tünelin hizmete girmesiyle D-300 Devlet Yolunun ulam standard artrlarak konforlu seyahat imkan tesis edildi.

Elaz ve Malatya havalimanlar ile bütünleerek, ulusal ve uluslararas balantlarn parças olan köprü ve tünel, ayn zamanda iç ve d turizm sirkülasyonunun salanmasyla bölgenin sosyal ve ekonomik geliimine katk salad.

Hzl ve güvenli trafik ak ile önemli turizm ve ticaret merkezlerine ulamda kolaylk salayan Kömürhan Köprüsü ve Tünelinden bugüne kadar 3 milyon araç geçi yapt.

Mevcut mesafeyi 1 kilometre ksaltan proje ile zamandan 9,3 milyon, akaryakttan 4,7 milyon lira olmak üzere yllk 14 milyon lira tasarruf edildi.

HEM ZAMAN HEM DE YAKIT YÖNÜNDEN FAYDALI OLDU

Köprü ve tüneli kullanan uzun yol oförleri de eski köprüye nazaran ulamda konforu ve güvenlii artran hizmetten memnun.

Tr oförü Yavuz Kele, AA muhabirine, yaklak 7 yldr Dou ve Güneydou illeri arasnda uzun yol oförlüü yaptn, yeni köprü ve tünelin yaplmasyla güzergahta sürücüler için büyük risk oluturan virajl ve dar yollardan kurtulmann memnuniyetini yaadklarn söyledi.

Yeni köprü ve tünel sayesinde daha hzl ve konforlu bir ulam imkanna kavutuklarn ifade eden Kele, öyle devam etti:

Daha önceki virajl yollar ortadan kalkm oldu, büyük bir yatrm. Zaman ve yakt yönünden faydal oldu. Modern bir köprü ve tünel, eskiye nazaran bin kat daha güzel. Bu yaplan aheserin ekonomik olarak da bize faydas oldu. Kn o eski yollarda kaymalar oluyordu, virajl yoldu. Allah, yapanlardan, emei geçenlerden raz olsun.

çOK GÜZEL BR HZMET

Tr oförü Turan Sabanc ise yeni köprü ve tünelin, ulamda salad konforun yannda modern ve teknolojik yapsyla bir ülkenin ulamdaki gücünü göstermesi açsndan da gurur verici olduunu dile getirdi.

Ülkenin her neresinde olursa olsun böylesine büyük eserleri ve hizmetleri görmenin mutluluk verici olduunu aktaran Sabanc, öyle konutu:

Daha önce virajl yollardan gidiyorduk, sknt yayorduk. imdi köprüden girdiin zaman direkt kardan çkyorsun, tünelden girdiin zaman Malatyaya geçiyorsun. çok güzel bir hizmet. Baty douya, douyu batya balayan güzergahta güzel bir tünel ve köprü. Allah devletimizden raz olsun böyle bir hizmette bulunduu için.

Ana Sayfaya Git