Konutların alanları!

Yeni sosyal konutların inşa edileceği yerler belirlendi Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yurt genelinde "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"ni uygulayacağı alanlar açıklandı

Haberler 17.12.2019 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplu Konut daresi Bakanlnn (TOK) 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesini hayata geçirecei il ve ilçelerin listesi duyuruldu. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan kamuoyuna açklanan 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesinde talep toplanmaya bugün baland.

Vatandalar, çevre ve ehircilik Bakanl koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanl desteiyle yatay mimari anlay dorultusunda 2+1 ve 3+1 planda ina edilecek konutlar için bavurularn T.C. Ziraat Bankas ubelerinden yapabiliyor.

Bavuru süresi 15 Ocak 2020de sona erecek projede yer almak isteyenlerin, 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için 1000 lira bavuru ücreti ödemesi gerekiyor.

KONUTLARIN NA EDLECE L VE LçELER

Yeni sosyal konutlarn yaplaca yerler arasnda stanbulda Arnavutköy, Baakehir ve Tuzla, Ankarada Beypazar, Güdül, Sincan, Nallhan, Bala, Haymana ve çubuk, zmirde Aliaa, Karabalar, Kemalpaa, Seferihisar ve Selçuk ilçeleri bulunuyor.

En çok konutun ina edilecei illerden Gaziantepte de sosyal konutlar Güneykent, Nurda, ehitkamil ve Islahiye ilçelerinde yükselecek.

Yeni sosyal konutlarn yaplaca il ve ilçelerin listesi ile konut saylarna ilikin detayl bilgilere www.toki.gov.tr ve 444 86 54 Alo TOK hattndan eriilebiliyor.

Dar gelirli vatandalar proje dorultusunda yüzde 10 peinat, 240 ay vade ve 894 liradan balayan sabit taksitlerle ev sahibi olabilecek. Bavurularn ardndan noter, banka ve TOK yetkilileri huzurunda yaplacak kura ile hak sahipleri belirlenecek.

EHT ALELER VE ENGELL VATANDALARA ÖZEL KONTENJAN

Projede ehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine, en az yüzde 40 engeli bulunan vatandalara özel kontenjan ayrlacak.

Projeye bavuruda bulunacak kiilerin Türkiye Cumhuriyeti vatanda olmas gerekiyor. Konutlara bavuru yapmak isteyen vatandalarn projenin bulunduu ilçe snrlar içerisinde 1 yldan az olmamak koulu ile ikamet ediyor olmas art aranyor.

Bavuru sahiplerinin Toplu Konut daresinden konut satn almam olmas ve Toplu Konut daresinden konut kredisi kullanmam olmas gerekiyor. Ayrca kendisine, eine veya velayeti altndaki çocuklara Türkiye Cumhuriyeti snrlar dahilinde tapuda kaytl bamsz konut bulunmamas gerekiyor.

Bavuru yapmak isteyen vatandalarn aylk hane geliri olarak en fazla net 5 bin 500 lira, stanbulda ise en fazla net 6 bin lira gelire sahip olma art aranyor. Bavuruda bulunan vatandalarn 25 yan tamamlam olmas gerekiyor.

Ayrca, bir hane halk adna, tek bavuru yapabilecei için kiinin kendisi, ei ve velayeti altndaki çocuklar adna yalnzca bir adet bavuruda bulunulabilecek.

Ana Sayfaya Git