Konutta indirim süresi uzatıldı!

"Daha fazla konut alıcısının yararlanması amacıyla GYODER, İNDER ve KONUTDER olarak aldığımız ortak kararla kampanyayı 30 Haziran'a kadar uzattık"

Haberler 13.06.2018 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gayrimenkul irketleri tarafndan 15 Maysta konut satlarnda balatlan yüzde 5 peinat ve yüzde 20 indirim kampanyas, 30 Haziran 2018e uzatld.

stanbul naatçlar Dernei (NDER) Yönetim Kurulu Bakan Nazmi Durbakaym, yapt yazl açklamada, Konut Gelitiricileri ve Yatrmclar Dernei (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatrm Ortakl Dernei (GYODER) ve NDER i birliiyle düzenlenen kampanyay ar talep görmesi nedeniyle 15 gün uzatma karar aldklarn bildirdi.

Araya bayram tatilinin girmesi nedeniyle birçok kiinin süreyi uzatma talebinde bulunduunu kaydeden Durbakaym, lk balangçta 41, daha sonra 50yi geçen firmalarn bir ksm kampanya için ayrdklar dairelerin tamamn satt. GYODER, NDER ve KONUTDER üyesi firmalarmz, satta olan projelerinden snrl sayda dairesini bu kampanya kapsamna almt. Kampanyaya sunduklar dairelerin tamamn satan üye firmalarmz, kampanyay daha erken bitirebilir. ifadelerini kulland.

Durbakaym, beklenenden daha yüksek bir baar gösteren, sektöre ve ekonomiye can suyu katan kampanya kapsamnda 15 Mays-11 Haziranda yaklak 2 bin adet konut satldn aktard.

- 0,98 orannda verilen konut kredisi 6 milyar liraya ulat

GYODER Bakan Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de GYODER olarak, KONUTDER ve NDER ile birlikte hayata geçirdikleri kampanya sonras sat ofislerine girenlerin saysnn arttn, kampanyaya katlan baz firmalarn telefonlarnn kilitlendiini, sat ofislerinde, özellikle hafta sonlar hem projeleri incelemek hem de konut almak isteyen tüketicilerin ilgisinden dolay younluk yaandn kaydetti.

Yeni kampanya ile yüzde 0,98 faiz oranna ek yüzde 20 indirim frsat sunarak özellikle orta gelir grubuna ev sahibi olma imkan saladklarn bildiren Yetgin, konut alclarnn ilgisi sonucu, sadece 3 kamu bankasnn verdii konut kredisi rakamlarnn bugün itibaryla 6 milyar liraya ulatn aktard.

Yetgin, Bu orann yüzde 80 olduunu varsayarak dier bankalar da eklediimizde, bu ksa süre içinde toplam 8 milyar liray bulan konut kredisi kullanldn söyleyebiliriz. Bu güç birlii kampanyasnn, hem vatandaa hem sektöre hem ülkemiz ekonomisine katkda bulunduuna inanyoruz. Ev almay planlayan ancak snrl imkanlar olan vatandalarmz bu frsatlar iyi deerlendirmeli. ifadelerini kulland.

Yetgin, tüm gelimeleri deerlendirerek, daha fazla konut alcsnn yararlanmas amacyla GYODER, NDER ve KONUTDER olarak aldklar ortak kararla kampanyay 30 Hazirana kadar uzatma karar aldklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git