Kooperatifler buluşuyor!

Ticaret Bakanlığınca organize edilecek Türkiye Kooperatifler Fuarı, bu sene "Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi" teması ile 5 Aralık'ta başlayacak.

Haberler 04.11.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kooperatif ürünlerini dünya ticaret ana dahil etme misyonuyla düzenlenecek fuarda, çeitli ülkelerden gelen alm heyetlerine Türkiye kooperatif ürünleri tantlacak

- Türkiyenin ve dünyann önde gelen e-ticaret firmalarnn temsilcileri ile fuar sayesinde buluacak kooperatif paydalar, katlmc market zinciri temsilcilerine de ürünlerini tantma frsat bulacak

- Cam, gümü ileme, keçe sanat, ebru sanat ve kaligrafi gibi kaybolmaya yüz tutmu meslekler ile bastonculuk, tarakçlk gibi geleneksel zanaatlarn devam ettirilmesi amacyla üretilen kooperatif ürünleri, özel stant alannda sergilenerek, geçmiin el emei göz nuru mesleklerinin gelecek nesillere aktarmna katk salanacak

HABER MERKEZ

Ticaret Bakanlnca organize edilecek Türkiye Kooperatifler Fuar, bu sene Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi temas ile 5 Aralkta Ankara Ticaret Odas Kongre ve Sergi Merkezinde kaplarn açacak.

Türkiyedeki kooperatif ürünlerini dünya ticaret ana dahil etme misyonuyla Ticaret Bakanl tarafndan bu yl üçüncüsü düzenlenecek Türkiye Kooperatifler Fuarnda, kooperatifler ve üst kurulular, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kurulular, kooperatifçilie destek salayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kurulular, market yetkilileri, önde gelen elektronik ticaret firmalar, esnaf ve çiftçilerden giriimci ve tüketicilere kadar ticari hayatn içindeki tüm aktörler buluacak.

Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi temasyla 5-8 Aralkta ziyaretçilerini arlayacak fuarn açlna Ticaret Bakan Ruhsar Pekcann da katlmas bekleniyor.

Fuarda dünyann çeitli ülkelerinden gelen alm heyetlerine kooperatif ürünleri tantlarak yeni ihracat rotalar belirlenecek, yerel pazardan küresel pazara açlm frsat salanacak.

Türkiye ve dünyann önde gelen e-ticaret firmalarnn temsilcileriyle fuarda buluacak kooperatiflerin, modern çan ticaret ana dahil olmas ve ürünlerinin bir tkla geni kitlelere ulamas hedefleniyor.

Ulusal aa sahip marketlerin temsilcilerinin de hazr bulunaca fuarda kooperatifler, ürünlerini market raflarna tama imkan bulacak. Bu sayede kooperatiflerin üretimlerine standart getirilerek üretim kalitelerinin artrlmas, böylece muadil markalarla rekabet edebilmeleri planlanyor.

- Türk kooperatiflerinin dünyada lider kooperatifler arasnda yerini almas amaçlanyor

Söz konusu fuarda ayrca, ihracat süreçleri ve destekleriyle ilgili ihracat eitimleri, ilham verici öykülerin yer alaca baarl kooperatif hikayeleri ve yurt dndan gelen kooperatiflerin tecrübelerini aktaraca paneller düzenlenecek.

Gerek yurt içi gerekse yurt dndan katlacak sektör temsilcilerinin yer alaca fuarda gerçekletirilecek ikili görümeler, eitim ve paneller sayesinde kooperatiflerin sürdürülebilir, uzun vadeli ve geri bildirimi güçlü i balantlar kurmas hedefleniyor.

Fuar sayesinde edinilen vizyonun kooperatiflerin üretim kapasitelerinde ve ticaret hacimlerinde art yaratmas ve Türk kooperatiflerinin dünyada lider kooperatifler arasnda yerini almas planlanyor.

- Kooperatif iletme modelini gelitirmek ve yaygnlatrmak hedefleniyor

Fuarla, firmalar ve vatandalar kooperatif ürün ve hizmetleriyle buluturmak, kooperatif bilincini çocuklara ve gençlere alamak, imece kültürünün ticari hayata yansmas olan kooperatif iletme modelini gelitirmek ve yaygnlatrmak amaçlanyor.

Cam, gümü ileme, keçe sanat, ebru sanat ve kaligrafi gibi kaybolmaya yüz tutmu meslekler ile bastonculuk, tarakçlk gibi geleneksel zanaatlar devam ettirilmesi amacyla üretilen kooperatif ürünleri, özel stant alannda sergilenerek, geçmiin el emei göz nuru mesleklerinin gelecek nesillere aktarmna katk salanacak.

- Türkiye genelinde orta öretimde resim yarmas düzenlenecek

çocuklarda kooperatifçilik bilincinin oluturulmas amacyla tiyatro kooperatifi tarafndan özel olarak yazlan kooperatifçilik konulu çocuk tiyatrosu fuar süresince sahnelenecek. Kooperatifler tarafndan çocuklara yönelik gerçekletirilecek atölyelerle, birlikte yaplan ilerde edinilen baarnn öneminin çocuklara alanmas amaçlanyor.

Türkiyede 7 milyona yakn orta bulunan kooperatifler hakknda bilinci ve farkndal artrmak, kooperatifçilii ve kooperatifleri doru ekilde hayal ederek tuvale yanstmak amacyla Türkiye genelinde orta öretimde resim yarmas düzenlenecek. Yarmada dereceye giren örencilere fuar açlnda para ödülü takdim edilecek, 81 ilde birinci olan resimler de fuar boyunca sergilenecek.

Ana Sayfaya Git