Köprü açılışa hazır

Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün Anadolu kulesinde açıklamalarda bulundu:

Haberler 22.09.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, çanakkale 1915 Köprüsünün Anadolu kulesinde yapt açklamada, Son günlerini sayyoruz, 15 Kasm itibariyle çelik tabliyelerin kaynaklar da bitmi olacak. 18 Mart 2022 itibariyle de projemizi halkmzn, vatandamzn hizmetine açmak için sabrszlkla çalyoruz. dedi.

Bakan Karaismailolu, AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, AK Parti Grup Bakanvekili ve çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti çanakkale Milletvekili Jülide skenderolu, çanakkale Valisi lhami Akta, protokol üyeleri ve basn mensuplar ile Avrupa Yakasna geçmek için kedi yolundan yürüyüe geçti.

Karaismailolu, Anadolu kulesinin 318 metre yüksekliinde yapt açklamada, Asya Yakasndan yürümeye baladklarn, köprünün dörtte birini yürüdüklerini söyledi.

Anadolu Yakasndaki çelik kule ayaklarnn tepesinde bulunduklarn belirten Karaismailolu, öyle devam etti:

318 metre yüksekliindeyiz, üçüncü ayn 18ini temsil ediyor bir taraftan. Bu projede simge rakamlar kullanld. çanakkale Deniz Zaferinin 18 Martn simgeleyen köprü ayak yükseklii, iki çelik ayak 2023 metre olarak Cumhuriyetimizin 100üncü kurulu yl dönümünü temsil ediyor. çanakkalede böyle bir projenin yaplmas ülkemiz için çok gurur verici projelerden bir tanesi. Bu bir zafer ant aslnda, bir abide gibi çanakkale Zaferimizi ve çanakkale ehitlerimizi onlar gururla yad etmek için önemli eserlerden bir tanesi. Bittiinde saatler süren yolculuklar 6 dakikaya düecek. Buradan feribotla, gemiyle yaplan srf denizdeki geçi hiçbir ey olmadan yarm saati aan yolculuklar sadece 6 dakikaya düecek.

Proje kapsamnda 100 kilometrelik Malkara-çanakkale otoyolunun da bulunduunu aktaran Karaismailolu, projenin dünyann gptayla bakt eserlerden biri konumunda olduunu kaydetti.

Bakan Karaismailolu, köprünün mühendislik açsndan da önemli bir proje olduunu belirterek, Burada 5 bin 100 kii çalyor, çok özverili bir çalma yürüttüler. Özellikle son iki yldr dünyay sarsan Kovid-19 salgn sürecinde bile tedbirlerini alarak, bütün tedbirlerini alarak projeyi bu aamaya getirdiler. Son günlerini sayyoruz, 15 Kasm itibariyle çelik tabliyelerin kaynaklar da bitmi olacak. 18 Mart 2022 itibariyle de projemizi halkmzn, vatandamzn hizmetine açmak için sabrszlkla çalyoruz. ifadesini kulland.

Projede 162 bin kilometre çelik kablo kullanldn dile getiren Karaismailolu, bunun da dünyann çevresini dört kez dolaabildiini, eserin dünyann en büyük projelerinden biri olduunu kaydetti.

Bakan Karaismailolu ve beraberindekiler, daha sonra kedi yolundan Avrupa Yakasna doru yürüyüünü sürdürdü.

Ana Sayfaya Git