Korona virüsü ithal ürünleri de vurdu

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü dünyayı etkisi altına alırken, ithal edilen ürünleri de olumsuz etkiledi. İthal yapay çiçek getiremeyen iş yerleri, yerli canlı çiçeklere yöneldi.

Haberler 16.03.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinde ortaya çkan ve hzla dünyay etkisi altna alan korona virüsü, ülkeden yaplan birçok ithal ürünü olumsuz etkiledi. thal edilen ürünler arasnda bulunan çiçek stou da tükenmeye balad. Diyarbakrda çiçekçilik yapan Ziraat Mühendisi Canan Demir, daha önce ithal edilen yapay çiçeklerde herhangi bir olumsuzluk olmadn belirtirken, tükenmekte olan stok çiçeklere kar yerli doal çiçeklere yöneleceklerini dile getirdi. Demir, yapay çiçeklerin yüzde 99unun çinde üretildiini kaydetti. Bu hususta da çine baml olduklarn aktaran Demir, Stoklarmzda yeteri kadar ürünümüz yok. u anda stoklarmz kullanyoruz. Ama ani gelien bir olay olduu ve birden bir kesilme olduu için biz de yeteri kadar stok yapamadk. Kapanan kaplar açlmazsa, üretim devam edilmezse, ithalat devam etmezse biz de büyük skntlar yaayacaz. Pazardan etkilenen sektörlerden biri de biziz. u aamada mevcut ürünlerin tüketimini yapyoruz. Geçen hafta yapay piyasasnda hareketlenme oldu. Muhtemelen stoklar da eritiyoruz. Bu hususta da zaten fiyatlar da artacak. Toptancdan bize, bizden de tüketiciye yansyacak dedi.

YERL ççEKLERE YÖNELEBLRZ

Yerli üretimde tüketilen canl çiçekler olduunu ifade eden Canan Demir, sözlerine öyle devam etti:

Buketlerimiz, sakslarmz, çanl çiçeklere yönelebiliriz. Yapay çiçeklere biraz ara verebiliriz. Dekorasyonda çok fazla tüketiyoruz yapaylar. Bütün iletmelerin dekorasyonunda bulunuyor. Yerli üretim olan malzemeler, bunlar kuru otlar tercih edebiliriz. Saksda, saks çiçeklerimizi, bitkilerimizi tercih edebiliriz salonda bulundurmak için. Gelin arac süslemede yerli ürün kullanyoruz. Ama bir gelin buketinde yapay kullanyoruz. Yapay konusunda gönül rahatlyla çiçekleri alabilirler. Bundan bulaan herhangi bir olumsuzluk yok. Elimizde bulunanalar da önceki süreçten aldklarmz.

Ana Sayfaya Git