KOSGEB 2019 yılında 70 bin KOBİ'ye 2,3 milyar lira destek verdi

KOSGEB Başkanı Uzkurt, 2019'da 70 bin KOBİ'ye 2,3 milyar lira destek verdiklerini söyledi.

Haberler 04.02.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi (KOSGEB) Bakan Cevahir Uzkurt, yapt açklamada, etkin destek ve hizmetlerle KOB ve giriimcilerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapya kavumalarn salayarak ekonomik ve sosyal kalknmadaki payn artrmak misyonuyla çalmalarn sürdürdüklerini ifade etti.

Yenilikçi, teknolojik ve katma deeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararas pazarlara tamak isteyen ve ihracat odakl çalan KOBlerle, bütün KOBlere gerekli destei saladklarn aktaran Uzkurt, öyle devam etti:

2019 ylnda yaklak 70 bin KOBye 2,3 milyar lira destek saladk. Bu desteklerin önemli bir ksmnn, yurt dndan ithal edilen ürünleri yerli üreten firmalarmza, teknolojik üretim yapan firmalarmza gittiini görüyoruz. Yaklak yüzde 60 bu tür projelere destek aktarm olduk. Bunun hemen akabinde desteklerin önemli bir ksmn da yeni iletme kurmak isteyen giriimcilerimize verdik. Bundan sonraki dönemde de önceliklerimiz arasnda özellikle ithal ürünleri yerli üreten firmalarmz ile yüksek teknoloji alanlarna evirmeye katk olmas amacyla teknoloji düzeyi orta, yüksek teknolojili alanlara daha fazla odaklanmak istiyoruz.

Uzkurt, yeni iletme kuracak olan giriimcilere daha fazla destek vermek istediklerini kaydetti.

Elaz ve Malatyada depremden etkilenen KOBler için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla balatlan KOSGEB Acil Destek Kredisi Program kapsamnda 100 bin lira üst limitli faizsiz kredi kullandrm yaptracaklarn hatrlatan Uzkurt, programa depremden etkilenen KOBlerin tamamnn bavurabileceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git