KOSGEB destekleri teminatsız olacak!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) geri ödemeli olarak sağlanacak destekleriyle erken ödemeleri KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması amacıyla teminatlı veya teminat alınmaksızın verilebilecek.

Haberler 07.01.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlklara Bal, lgili, likili Kurum ve Kurulular ile Dier Kurum ve Kurulularn Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesinde Deiiklik Yaplmasna Dair Cumhurbakanl Kararnamesi, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

TEMNATSIZ DA VERLEBLNECEK

Buna göre, KOSGEBin geri ödemeli olarak salanacak destekleriyle erken ödemeleri, cra Komitesi tarafndan belirlenen usul ve esaslar dorultusunda teminatl veya teminat alnmakszn verilebilecek. Böylelikle, KOBlerin finansmana eriimi kolaylatrlm olacak.

Ayrca, Türk Standardlar Enstitüsü (TSE) tarafndan hazrlanan standartlar kabul eden Teknik Kurul üyelerine ayda 2den fazla, yönetim kurulu bakan ve üyelerine de ayda 3ten fazla olmamak üzere her bir toplant için huzur hakk ödenecek.

TSEde özel bilgi ve uzmanlk gerektiren iler, ilgili mevzuat kapsamnda vekalet veya istisna sözlemesiyle danman ve uzmanlara gördürülebilecek.

Ana Sayfaya Git