KOSGEB imalat sanayisine odaklanacak

KOSGEB desteklerinden imalat sanayisine ayrılan pay, kademeli olarak yüzde 75'e çıkarılacak.

Haberler 11.11.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl (KOSGEB) desteklerinden imalat sanayisine ayrlan pay kademeli olarak yüzde 75e, öncelikli imalat sanayisi sektörlerine ayrlan pay ise yüzde 50ye yükseltilecek.

malat sanayisinde rekabet gücü ve verimliliin gelitirilerek yüksek katma deerli üretimin artrlmas hedefleniyor.

Yeni dönemde imalat sanayisindeki firmalarnn uzun dönemli getiriyi hedefleyerek risk almasn salayacak, güçlü ve yenilikçi araçlarla finansmana eriimi kolaylatran bir yap oluturulmas amaçlanyor.

Finansal destek salayan kurumlarn ve bankaclk sisteminin, imalat sanayisinin ihtiyaçlarna yönelik uygulamalar da güçlendirilmesi planlanyor.

- Hibe yerine faizsiz, uzun vadeli geri ödeme modeli

Bu kapsamda, KOSGEB destekleri içinde imalat sanayisine ayrlan pay kademeli olarak yüzde 75e çkarlrken, öncelikli imalat sanayisinin pay da yüzde 50ye yükseltilecek.

Bu alanda salanacak desteklerin yalnlatrlmas planlanrken, hibe yerine faizsiz, uzun vadeli, geri ödemeli destek modellerine geçilecek.

malat sanayisi ve orta yüksek, yüksek teknolojili imalat sanayisi sektörlerine yönelik KOSGEB desteklerindeki önceliklendirme devam edecek. Proje teklif çarlarnda da 11. Kalknma Plannda yer alan sektörlere öncelik tannacak.

- Bankalarn yatrm kredilerine ilave destek

Yatrm tevik sistemi kapsamnda, öncelikli sektörlerde belirlenecek ürünlerin üretimine yönelik, bankalar tarafndan kullandrlan yatrm kredilerinde de ilave destek salanacak.

Proje Bazl Tevik Sistemi uygulamasna ilikin çalmalara devam edilirken, Teknoloji Odakl Sanayi Hamlesi Program ile destek karar verilen yatrm projeleri için nakit destei temin edilecek.

Stratejik yatrmlar için faiz ve istihdam destekleri ise avantajl oran, süre ve tutarlarda uygulanacak.

Tanr rehni yoluyla krediye eriime ilikin sistem ve süreçler etkinletirilerek bu yolla imalat sanayisi sektörlerine kredi kullandrma imkanlar artrlacak. malat sanayisinde hedef alt sektörler belirlenecek.

Ana Sayfaya Git