KOSGEB, KOBİ'lerin karnesini çıkardı

KOSGEB tarafından KOBİ'lerin iç değerlendirme yapmaları, rakipleriyle kendilerini karşılaştırmaları, hedef belirlemeleri ve varsa sorunlarına çözüm bulabilmeleri amacıyla her bir işletme için "KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu" hazırlandı.

Haberler 23.09.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KOSGEB tarafndan KOBlerin iç deerlendirme yapmalar, rakipleriyle kendilerini karlatrmalar, hedef belirlemeleri ve varsa sorunlarna çözüm bulabilmeleri amacyla her bir iletme için KOSGEB letme Deerlendirme Raporu hazrland.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, KOSGEB, kurum ve kurulularn, mevzuatlar kapsamnda iletmelerle ilgili tuttuklar idari kaytlar analiz etti.

KOBlerin iç deerlendirme yapmalar, rakipleriyle kendilerini karlatrmalar, hedef belirlemeleri ve varsa sorunlarna çözüm bulabilmeleri amacyla her bir iletme için KOSGEB letme Deerlendirme Raporu hazrland.

KOB ekosisteminin merkezindeki iletmelerin karnesini çkaran rapor, 8 bölümden oluuyor. letmeler, sadece kendileriyle ilgili rapora, elektronik ortamda ücretsiz olarak ulaabilecek.

Raporda yer alan barkod sayesinde e-Devlet üzerinden raporun doruluu teyit edilebilecek. Bilgi amaçl olarak hazrlanan, herhangi bir yorum içermeyen raporlar, resmi evrak nitelii tamayacak.

Raporun hazrlanmasnda Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Gelir daresi Bakanl, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret Bakanl, Türk Patent ve Marka Kurumundan alnan veriler kullanld.

- Daha güçlü KOBlere ihtiyacmz var

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, konuya ilikin deerlendirmesinde, raporun, e-Devlet üzerinden eriime açldn bildirdi.

Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vizyonuyla yollarna devam ettiklerini vurgulayan Varank, geçen hafta 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisini açkladklarn anmsatt.

Strateji balamnda teknoloji odakl sanayilemeyi oldukça önemsediklerinin altn çizen Varank, Katma deerli üretim liderliinde küresel rekabette söz sahibi olmak için, daha güçlü KOBlere ihtiyacmz var. KOBlerimizin yüksek teknolojiyi tabana yayma konusunda daha aktif rol almasn istiyoruz. Bunun için de üretim ekosisteminde nasl bir yere sahip olduklarnn tespit edilmesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

- KOBlerin yol haritalarnda etkin rol üstlenecek

Bakan Varank, bu çerçevede KOSGEB olarak her bir KOBye, sadece kendilerinin görebilecei letme Deerlendirme Raporu oluturduklarn belirterek, Türkiyede yaklak 3,5 milyon KOB var. KOBlerimiz bu raporla bulunduu bölgede, Türkiye genelinde ve sektörel bazda nerede olduunu görebilecek. Firma özelindeki bu raporlar sayesinde, iletmeler gelecek planlarn daha salkl yapabilecek. letme Deerlendirme Raporu, ilerleyen dönemde KOB Rehberlik ve Teknik Danmanl Sistemine entegre edilerek, KOBlerin yol haritalarn belirlemelerinde etkin rol üstlenecek. deerlendirmesinde bulundu.

KOSGEBin de bu raporlar ilerleyen süreçte kurgulayaca destek programlar için referans olarak kullanacan aktaran Varank, unlar kaydetti:

KOSGEB, raporlardan çkan makro ve mikro ölçekli analizlere göre, yeni destek programlar oluturacak veya mevcut destek programlarn revize edecek. KOBlere destek verilirken bu raporlar da dikkate alnacak. Ksacas KOSGEB letme Deerlendirme Raporu, KOBlerimizin bir nevi röntgenini çekip kendilerine sunacak. Türkiyede ilk defa firma baznda böylesine detayl bir çalma yaplyor. Veri bazl politikalar gelitirilmesi adna önemli bir adm atyoruz. unu da mutlulukla ifade edeyim, bu çalmada kullanlan yazlm da KOSGEB kendisi gelitirdi.

Ana Sayfaya Git