KOSGEB spor'a para akıtıyor

KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde değişiklik yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Haberler 24.04.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl (KOSGEB), spor hizmetlerine ilikin de destek verecek.

Gençlik ve Spor Bakanlndan yaplan açklamaya göre, KOSGEB tarafndan desteklenen sektörlerde deiiklik yaplmasna ilikin karar Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre KOSGEB tarihinde ilk kez sportif faaliyetlere destek verecek. KOSGEB spor ve elence eitim kurslar, spor tesislerinin iletilmesi, form tutma ve vücut gelitirme salonlarnn faaliyetleri, kendi hesabna bireysel çalan atlet, hakem, zaman tutucu, antrenör, spor eitmeni vb. sporcularn faaliyetleri, spor ve elence amaçl sporlara ilikin destek hizmetler ile paraüt, delta-kanat, dalgçlk gibi dier spor ve elence amaçl spor hizmetlerini destek program kapsamna ald.

BAKAN KASAPOLU: SPORUMUZUN GELM AçISINDAN ÖNEML BR DESTEK

Açklamada konuyla ilgili görülerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, KOSGEBin artk spor hizmetlerine ilikin de destek verecek olmasnn önemine iaret etti.

Sportif alanda faaliyet göstermek isteyen giriimciler açsndan KOSGEBin destek verecek olmasn çok deerli bulduunu dile getiren Bakan Kasapolu, bu destekler sayesinde saylarnn artacan düündüü iletmelerin sporunun geliimi, yeni sporcular yetimesi ve sporun tabana yaylmas açsndan da büyük önem tadna dikkat çekti.

KOSGEB tarafndan futbol, dövü sanatlar, cimnastik, binicilik, yüzme, dalgçlk, paraüt, yoga vb. eitimi ile profesyonel spor eitimcilerinin faaliyetleri dahil, temel, orta ve yükseköretim düzeyinde verilen eitim hariç olmak üzere Spor ve elence eitim kurslar bal altnda yer alan faaliyetler ise öyle:

Bamsz öretmenler, eiticiler tarafndan verilen spor eitimi, yoga eitimi, bamsz öretmenler, çaltrclar tarafndan salanan spor eitimi, binicilik eitimi, yüzme eitimi, dövü sporlar eitimi, konaklamal veya konaklamasz eitim kamplarnda eitim salanmas, cimnastik eitimi, spor kulüpleri tarafndan çeitli tesislerde gerçekletirilen, profesyonel ve amatör sporcularn katld açk veya kapal alanlarda yaplan spor karlamalarnn düzenlenmesi ve bu tesislerin iletilmesi, spor eitimi (beyzbol, basketbol, kriket oyunu, futbol ve benzeri), profesyonel spor eitimcileri, öretmenleri, koçlar, kamplar, spor eitimi.

SPOR TESSLERNN LETLMESNE DESTEK VERLECEK

Spor tesislerinin iletilmesi konusunda destek verilecek faaliyetler ise boks arenalarnn iletilmesi, atletizm stadyumlarnn iletilmesi, hal saha iletmecilii, buz hokeyi arenalarnn iletilmesi, organizasyonlar tarafndan kendi tesisleri ile profesyoneller ve amatörler için açk veya kapal spor karlamalarnn düzenlenmesi ve bu tesislerin iletilmesi, kou pistlerinin iletilmesi, kapal veya açk spor karlamalar için tesislerin iletilmesi (izleyici koltuklar olsun ya da olmasn, açk, kapal veya üstü kapal), spor etkinliklerinin icra edildii tesislerin iletilmesi, bowling alanlarnn iletilmesi, stadyumlarn iletilmesi, otomobil, köpek ve at yarlar için yar pistlerinin iletilmesi, golf sahalarnn iletilmesi, futbol, hokey, kriket, beyzbol, ragbi sahalarnn iletilmesi, yüzme havuzlar ve stadyumlarn iletilmesi, cimnastik salonlarnn iletilmesi, k sporlar arenalar ve stadyumlarnn iletilmesi olarak sraland.

Ayrca form tutma ve vücut gelitirme kulüp, tesis ve salonlarnn faaliyetleri de destek kapsamna alnd.

Kendi hesabna bireysel çalan atlet, hakem, zaman tutucu, antrenör, spor eitmeni vb. sporcularn faaliyetleri de destek kapsamnda olacak.

Spor ve elence amaçl sporlara ilikin destek hizmetler sektörü içerisinde yer alan faaliyetler ise yaymlanan liste de u ekilde yer ald:

Spor amaçl balkçlk ve avclk ile ilgili koruma alanlarnn iletilmesi, spor veya elence amaçl yaplan balkçlk ile ilgili hizmetler, da rehberlerinin faaliyetleri, spor balkçl ve avcl için ayrlm alanlarn iletilmesi, spor veya elence amaçl avclk ve balkçlk için yardmc faaliyetler, yar at ahrlarnn, yar köpei barnaklarnn ve yar garajlarnn faaliyetleri, yar ve binicilik at ahrlarnn iletimi.

Öte yandan, paraüt hizmetleri, delta-kanat hizmetleri, dalgçlk hizmetleri ve dier spor ve elence hizmetleri de KOSGEB tarafndan desteklenen sektörlere dahil edildi.

DESTEKLERDEN KOBLER DE YARARLANACAK

Açklamada söz konusu sektörlerde yer alan KOBlerin de KOSGEB desteklerinden yararlanaca bildirildi.

KOSGEB tarafndan desteklenen sektörlerde kendi iyerini açmak isteyen giriimciler, destek programndan yararlanma koullarn (geleneksel giriimci eitimini iletme kurulu tarihinden önce tamamlam olmas, iletmesinin kurulu tarihinden üç yl öncesinden destek programna bavurduu tarihe kadar bavuruda bulunduu iletme dnda gerçek kii statüsünde bir firmasnn olmamas ya da tüzel kii statüsünde kurulmu herhangi bir firmada yüzde 30 ve üzeri ortaklnn bulunmamas, vb. dier koullar) salamalar ve KOSGEB Müdürlüü tarafndan bavurunun deerlendirilmesi sonucunda uygun bulunmas halinde Geleneksel Giriimci Destek Program kapsamnda 65 bin liraya kadar destek alabilecekler.

KOSGEB, destek program kapsamnda kurulu destei, performans destei ve sertifika destei de salayacak.

Ana Sayfaya Git