KOSGEB süresi uzatılmalıdır!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" için başvuru süresinin uzatılmasını istedi.

Haberler 21.12.2016 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, son Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantsnda KOBlere ilk yl ödemesiz 3 yl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz kredi destei verilmesi karar alndn hatrlatt.

Krediden yararlanmak isteyen KOBlerin öncelikle KOSGEB veri tabanna kaytl olmas, kaytl KOBlerin de bilgilerini güncellemesi gerektiini bildiren Palandöken, bu süreçlerin zaman aldna iaret etti. Söz konusu kredi için bavurularn 19 Aralkta baladna, yarn son bulacana iaret eden Palandöken, unlar kaydetti:

SÜRE UZATIMINA GDLMEL

Oda ve birliklerde evrak temini için uzun kuyruklar olutu. Kredi için beklediimizden fazla bir talep var. Bu younluk karsnda yeteri kadar bavurunun yaplabilmesi ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin faydalanmas adna süre mutlaka 23 Aralk Cuma gününe kadar uzatlmaldr. Yaanan iç ve d destekli baz olumsuzluk ekonomik gelimeler sebebiyle esnaflarmzn krediye olan ihtiyac beklenin üzerinde. Esnafmzn skntlarnn giderilebilmesi ve bu avantajl krediden faydalanabilmeli adna hem sürenin uzatlmas hem de kredi verilecek olan esnaf saysnn artrlmas ekonomiye hareketlilik ve canllk kazandracaktr.

Ana Sayfaya Git