KOSGEB ‘ten yeni destek geliyor!

Bakan Varank, KOSGEB'in 5 milyar liralık yeni destek programının ayrıntılarını açıkladı:

Haberler 03.05.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, KOSGEB araclyla mikro ölçekli iletmelere 30 bin lira, küçük iletmelere 75 bin lira üst limitli destek vereceklerini belirterek, Teknoloji tabanl start-uplarn test ve sertifikasyon gibi ihtiyaçlar için de 25 bin liraya kadar ilave destek salayacaz. Toplamda yaklak 130 bin iletmemizin bu programdan yararlanabileceini öngörüyoruz. ifadelerini kulland.

Varank, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann duyurduu KOSGEBin 5 milyar lira bütçeli yeni destek programnn ayrntlarn açklad.

KOSGEBin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle zarar gören imalat sektöründeki iletmelerle 2017 ve sonrasnda kurulan teknoloji tabanl start-uplar için bu program balattn ifade eden Bakan Varank, bavurular 3 ile 21 Mays arasnda alacaklarn bildirdi.

KOSGEBTEN YEN DESTEK

Varank, mikro ölçekli iletmelere 30 bin lira, küçük iletmelere 75 bin lira üst limitli destek vereceklerini vurgulayarak, Teknoloji tabanl start-uplarn test ve sertifikasyon gibi ihtiyaçlar için de 25 bin liraya kadar ilave destek salayacaz. Toplamda yaklak 130 bin iletmemizin bu programdan yararlanabileceini öngörüyoruz. bilgisini verdi.

Dünyay etkisi altna almay sürdüren salgnn bütün i yapma biçimlerini deitirdiini, sosyal hayattan ekonomiye, sanayiden teknolojiye kadar hayatn her alannda yeniliklerin bir biri ardna geldiini belirten Varank, Bu dönemde Kovid-19a kar ilk aksiyon alan ülkelerden biri olduk. ifadesini kulland.

Varank, bu süreçten ekonominin belkemii olarak kabul edilen KOBlerin de etkilendiine iaret ederek, pandeminin KOBler üzerindeki etkisini azaltmak için tüm enstrümanlar aktif ekilde kullandklarn vurgulad.

Bakan Varank, KOSGEB alacaklarn 3 ay süreyle ertelediklerini, projelere de 4 ay ek süre tandklarn, süreç boyunca yaptklar anketlerle de KOBlerin nabzn tutarak taleplerini almay ihmal etmediklerini belirtti.

Bu olaanüstü dönemi, proaktif bir yönetim anlayyla sürdürmeye devam ettiklerini belirten Varank, unlar kaydetti:

5 MLYAR LRALIK BÜTçE

Cumhurbakanmz KOSGEB vastasyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni destek programmz duyurdu. Mikro ve Küçük letmelere Hzl Destek Program, imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge gibi sektörlerde faaliyet gösteren mikro ve küçük iletmelerin finansmana kolay eriimini hedefliyor. Bu program ile Kovid-19dan etkilenen iletmelerimizi destekleyeceiz. 2020de 2019a kyasla belirli bir gelir kaybna urama veya nakit ak bozulma durumuna bakacaz. Kapsama giren ve 2020 yl mart ay istihdamn koruyan iletmelerimiz, geri ödemeli bu desteimizden faizsiz olarak yararlanabilecek. letmelerimiz 3 yl sonra, yani 2024ten itibaren ödemelerini eit taksitlerle yapacak.

Varank, teknolojik faaliyetlere ilave 25 bin lira destek salanacan ifade ederek, bu programla bir yl önceki istihdamlarn koruyan iletmelere mikro ölçekliyse 3 ayda toplamda 30 bin, küçük ölçekliyse yine 3 ayda toplamda 75 bin liraya kadar destek vereceklerini bildirdi.

Teknoloji tabanl start-uplarn bu yl içinde gerçekletirdikleri veya gerçekletirmeyi planladklar teknoloji faaliyetleri için de ekstra 25 bin liraya kadar ilave destek salayacaklarn belirten Varank, unlar ifade etti:

Yine bu start-uplara özel olarak, gelir kayb veya nakit ak kriterine bakmayacaz. Toplamda yaklak 130 bin iletmemizin bu programdan yararlanabileceini öngörüyoruz. u anki hedefimiz, haziran aynda ilk destek ödemelerini yapmak. Mikro ve küçük ölçekli artlar tutan iletmelerimizin finansmana hzl ve kolay eriimini salayacak bu desteimizin Türkiyedeki KOB ekosistemine hayrl uurlu olmasn diliyorum. Bu vesileyle mikro ve küçük iletmeleri, bu programmzdan yararlanmaya davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git