KOSGEB'den ihracatı arttıracak destek

Diyarbakır’da bir aydınlatma firması Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı stratejik ürün desteği ile yüzde 90 yerli üretime geçti.

Haberler 07.10.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir aydnlatma firmas Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanlndan (KOSGEB) ald stratejik ürün destei ile yüzde 90 yerli üretime geçti. 3 yl içerisinde yüzde 100 üretime geçmeyi planlayan firma yaklak 500 milyon liralk ithalat olan ürünleri Türkiyede üretip yurt dna pazarlamay hedefliyor.

KOSGEBden ihracat arttracak destek

KOSGEB, stratejik ürün destei kapsamnda ithalat azaltp ihracat artracak projelerle gelen her üreticiye 5 milyon liraya kadar destek sunuyor. Yllk yaklak 500 milyon dolar civarnda ithalat yaplan LED ürünlerinin Türkiyede üretilmesi için Diyarbakrdan bavuru yapan VRL LED Aydnlatmann sunduu projeyi kabul eden KOSGEB, firmaya verdii 3,7 milyon liralk destekle ithal edilen LED ürünlerinin ihraç edilmesine katk sunacak. Destekle birlikte yüzde 90 yerli üretime geçen ve yurt dndan ilk siparileri de alan firma 3 yl içerisinde yüzde 100 yerli üretime geçmeyi hedefliyor. Firma ylda 3 milyon metre LED erit ve 210 bin adet LED projektör üretecek. Firma sahibi Yusuf Vural, 30 yldr elektrik sektöründe olduklarn belirterek, Daha sonrasnda LED üretimi ile ilgili bir çalmamz oldu. uanda geliim aamasndayz. LED anlamnda yaklak olarak 2 buçuk yldr çalmalarmz var. Biz de LED projektör, LED panel ürünleri, ampul ve sokak aydnlatma ürünleri yaplyor. Ürün yelpazemiz geni. imdiye kadar toplama ekliyle yapyorduk. thal ediyorduk. Parçal bir ekilde getirip toplamay yapyorduk ama imdi stratejik ürün destei ile birlikte yaklak yüzde 90 orannda yerli üretime geçmi olacaz. uanda projektörlerimiz, sokak armatürlerimiz ve dier ürünlerimizin yüzde 90 orannda yerli üretime geçii salam bulunuyoruz. Bu ürünleri uanda Güneydou Anadolu Bölgesinde birçok noktaya satyoruz. stanbula sattmz ürünlerimiz de var. Ankaraya, Türkiyenin her tarafna uanda vermekteyiz. Irak ve Dubai ile görümekteyiz. Dubai ile ilgili ilk sipariimizi de aldk. Stratejik ürün destei ile birlikte 36 kiilik bir ekibimiz olacak. LED üretimi ile ilgili yapacamz çalmalardan sonra 3 yl içerisinde yüzde 100lük bir üretim kapasitesine geçeceimize inanyorum dedi.

5 milyon lirann yüzde 70i hibe

KOSGEB Diyarbakr Müdürü Hasan Solmaz da KOBlere sunulan 5 milyon liralk destein yüzde 70inin hibe, yüzde 30unun da geri ödemeli faizsiz kredi olduunu ifade ederek, unlar kaydetti:

Firmamzn, bütçesi 4,7 milyon lira olan projesine 3,7 milyon liralk bir destek sunmu olacaz. Bu destek sonucunda iletmemiz ylda 3 milyon metre LED erit ve 210 bin adet LED projektör üretecek. Bu LED projektör ve LED eridin LED hücreleri hariç hepsi kendi bünyesinde alnacak makinelerle ve yaplacak alt yap iyiletirmeleri ile kendi bünyesinde üretmi olacak. Yani üretilecek ürünlerin yerlilik oran artm olacak. Biz KOSGEB Diyarbakr Müdürlüü olarak yaklak 500 milyon dolar civarnda ithalat yaplan bu ürünün ithalatnn azaltlmas ve ihracatmza katk sunmas açsndan firmamz desteklemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Stratejik ürün programnn ikinci aamasnda yaplacak bavuru sürecinde de yine bu ekilde Diyarbakrdan gelecek firmalarmza her zaman yardmc olacamz belirtmek istiyorum.

Ana Sayfaya Git