KOSGEB'den üretime destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 2016 Yılı Maki̇ne Teçhi̇zat Kredi̇ Fai̇z Desteği̇ Programı'nda işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 1 milyon 500 bin lira olarak belirlendiğini söyledi.

Haberler 12.11.2016 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özlü, KOSGEB 2016 Yl Makine Teçhizat Kredi Faiz Destei Programna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Veri tabanna kaytl, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve desteklerden yasakl olmayan iletmelerin, yerli ve yeni makine ve teçhizat almlar desteklemesinden yararlanabildiini anlatan Özlü, Sfr faizli programda, iletme bana salanacak kredi üst limiti 1 milyon 500 bin lira iken, 300 bin liralk kredi faizinin tamam KOSGEB tarafndan karlanacak. Kredi vadesinin ilk 6 ay ödemesiz, kalan üçer aylk eit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay olacak. diye konutu.

Özlü, söz konusu destek programna 3 bin 295 firmann bavurduunu ve 2 bin 153 firma bavurusunun KOSGEB müdürlüklerince onaylandn bildirdi. Bavuru yapan firmalarn sektör, bölge, ölçek ve karllk olmak üzere 4 kriter esas alnarak belirlendiini dile getiren Özlü, kriterler dorultusunda puanlama yapldn ve firma listesi oluturulduunu kaydetti.

- KOBlerin istihdama ve ihracata katklar artacak

Programa bavurunun fazla olmas, KOB ve ilgili sivil toplum kurulularndan gelen youn talep üzerine, kredi faiz destei için ayrlan ödenein arttrldna dikkati çeken Özlü, programa bavuran iletmelerden büyük ksmnn destekten yararlanmasnn salandn vurgulad.

Özlü, destek program kapsamnda 210 milyon lira faiz destei salanrken, bankalar tarafndan da 1 milyar lirann üzerinde kredi kullandrlacann altn çizdi. Programda Akbank, Denizbank, Ziraat Bankas, Garanti Bankas, Halk Bankas, Bankas, Vakflar Bankas ile Yap Kredi Bankasnn yer aldn kaydeden Özlü, ayrca teminat sknts çeken iletmelerin sorunlarnn giderilmesi için Kredi Garanti Fonu Anin bulunduunu söyledi.

Destek bavurusu onaylanan iletmelere e-posta ve SMS ile bilgilendirme yapldn anlatan Özlü, iletmelerin KOSGEB onayl bavuru kodu bulunan belge ile bankalara bugünden itibaren bavuru yapabileceini belirtti. letmelerin banka bavurular ile deerlendirme ve onay süreçlerinin 9 Aralkta, programn tamamnn ise 28 ubat 2017de sona ereceine iaret eden Özlü, Programla, bir taraftan KOBlerin yerli ve yeni makine teminiyle üretime, istihdama ve ihracata katklar artacak, bir taraftan da yerli makine üreticileri yaklak 1 milyar lira civarnda sat yapm olacaklardr. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git