KOSGEB'in 50 bin liralık faiz desteğine yoğun ilgi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Bi̇çer, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği programına yönelik başvuru kayıtlarının 19 Aralık Pazartesi günü başlayacağını belirterek, "İşletmelere sağlanacak 50 bin liralık kredi faiz desteğine, çok yoğun ilgi oldu.

Haberler 18.12.2016 - 13:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Biçer, idarenin Sfr Faizli letme Kredisi Faiz Destei Programna ilikin açklamalarda bulundu.

cra komitesi karar çerçevesinde, sfr faizli iletme kredisi faiz destei gelitirdiklerini söyleyen Biçer, söz konusu programla KOSGEBin veri tabanna kaytl veya güncel KOB Beyannamesi olan iletmelere uygun koullarda finansal destek salanmay amaçladklarn ifade etti.

Biçer, 50 bin lira üst limitli destein, 12 ay ödemesiz, geri kalan 3er aylk taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli olarak KOBlere sunulacan ve böylece iletmelerin önünün açlacan dile getirdi.

- Hiçbir KOBmiz kayg duymasn

Destek programna yönelik bavuru kaytlarnn 19 Aralk Pazartesi günü balayacan belirten Biçer, letmelere salanacak 50 bin liralk kredi faiz desteine, çok youn ilgi oldu. Henüz bavuru alnmamasna ramen, kayt ve bilgi güncelleme srasnda ayn anda on binlerce KOB sisteme girdi. diye konutu.

Biçer, bavurularn 19-21 Aralk 2016 tarihleri arasnda, 3 gün süreyle aralksz olarak yaplabileceine dikkati çekerek, Sistem 24 saat kayt alabilecek ve kredi bavurusu sürecinde de yeni kayt ve KOB bilgi güncellemesi yaplabilecek. O nedenle hiçbir KOBmiz kayg duymasn. Öngörülen süre dahilinde bavurular, sistem üzerinden rahatlkla yaplabilecek. ifadesini kulland.

Programa, kredi.kosgeb.gov.tr adresinden bavuru yaplmasnn öngörüldüünü söyleyen Biçer, bavuruda bulunacak iletmelerde öncelikli olarak KOSGEB veri tabanna kaydolmas ve KOSGEB Beyannamesinin güncel olmas art aranacana iaret etti.

- Kredi onay sürecinde öncelik yok

Biçer, bavurularn alnmasnn ardndan, sürecin nasl ileyeceine ilikin olarak da u bilgileri verdi:

letmelerin bal bulunduklar KOSGEB müdürlüklerince, sistem üzerinden ön onay verilecek program için Türkiye statistik Kurumu Bakanl verileri baz alnarak il kotalar çerçevesinde sralama yaplacak. Deerlendirme kriterlerine göre sralanan her bir iletme için yazlm sistemi bir bavuru kodu üretecek. Bavurusu kabul edilen iletmeler, yazlm sisteminden bavuru formunun çktsn alabilecek. letmeler, bavuru formuyla protokole taraf banka ubelerinden herhangi birine dorudan kredi bavurusunda bulunacandan, KOSGEB müdürlüklerine gelmeden desteklerini online üzerinden temin edecekler.

KOSGEB Sfr Faizli letme Kredisi Faiz Desteine, Akbank, Denizbank, Garanti Bankas, Halk Bank, Bankas, Finans Bank, Vakfbank ve Yap Kredi ile Kredi Garanti Fonunun dahil olduunu aktaran Biçer, program çerçevesinde kurumsal her türlü tedbirin alnd kaydetti. Kredi onay sürecinde, bavuruya göre herhangi bir önceliin olmadn vurgulayan Biçer, tüm bavurular alndktan sonra deerlendirme sürecine geçileceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git