KOSGEB'in 50 bin liralık kredisine "rekor" talep

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB), il kotalarına göre 15 bin KOBİ'nin yararlanabileceği, 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"ne, 3 gün içinde 244 bin 980 başvuru yapıldığını bildirdi.

Haberler 24.12.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özlü, KOSGEBin 50 bin liralk Sfr Faizli letme Kredisi Faiz Destei bavurularna ilikin açklamalarda bulundu.

KOSGEBin 50 bin liralk faizsiz desteinin, 12 ay ödemesiz, geri kalan 3er aylk taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli olarak KOBlere sunulacan belirten Özlü, böylece programdan yararlanma hakk kazanan iletmelerin önünün ksa zamanda açlacan söyledi.

Söz konusu destee bavurularn, 21 Aralk çaramba günü saat 09.00da sona erdiini anmsatan Özlü, destek programna rekor oranda talep geldiine dikkati çekti.

Özlü, 19 Aralk Pazartesi saat 09.00da balayan bavurular kapsamnda, 10 Aralktan itibaren 471 bin 993 KOBnin KOSGEB veri tabannda yeni kayt ve beyanname güncellemesi yaptn ifade etti.

- Sralama, yazlmla otomatik yaplacak

Bakan Özlü, bavuru rakamlarna ilikin, l kotalarna göre 15 bin KOBnin 50 bin liralk faizsiz kredi alabilecei destek programna, 3 gün içinde toplamda 244 bin 980 kredi faiz bavurusu yapld. Söz konusu 50 bin lira kredi faiz destei, 2016 bütçesinden kullandrlaca için süre uzatmna gidilmedi, ancak KOSGEB veri tabanna kayt yaptran ve beyanname güncelleyen KOBler, 2017 desteklerinden daha rahat ve hzl bir ekilde faydalanabilecek. dedi.

Bavurularn alnmasnn ardndan deerlendirme sürecinin baladn belirten Özlü, deerlendirmelerin nasl yaplacayla ilgili olarak da Bavuruda bulanan iletmelerin sralamas, yazlmla otomatik yaplacak. Her il için Türkiye statistik Kurumu (TÜK) verilerine göre il kotas belirlenecek. letmeler ölçeklerine göre mikro, küçük, orta olarak sralanacak. ifadesini kulland.

- KOBler, hafta banda kredilerini kullanabilecek

letmelerin ölçeine göre yaplan deerlendirmede, KOBler aras sralamann eit olmas halinde nasl bir yol izleneceini de anlatan Özlü, KOB bilgi beyannamesinde yer alan yllk i birimi says fazla olan iletmeler, bu veriye göre yllk i birimi saysnn eit olmas halinde de KOB bilgi beyannamesinde yer alan net sat haslat yüksek olan iletmeler lehine sralama yaplacak. Büyük ölçüde mikro iletmeler desteklenecek. Puanlama kriterlerine göre, üretime ve istihdama katk salayan iletmelere öncelik verilecek. deerlendirmesinde bulundu.

- Güvenlik soruturmas yaplacak

Özlü, KOBlerin Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile balantl olup olmadnn belirleneceine ve 50 bin liralk krediyi güvenlik soruturmasndan geçen iletmelerin alabileceine iaret etti.

Söz konusu destein iletmelere ve ekonomiye güç katacan vurgulayan Özlü, destei almaya hak kazanan KOBlerin, hafta banda anlamal bankalardan kredilerini kullanmaya balayabilecekleri müjdesini verdi.

Bakan Özlü, KOBlerin söz konusu destei Akbank, Denizbank, Garanti Bankas, Halk Bank, Bankas, QNB Finansbank, Vakfbank, Ziraat Bankas, Yap Kredi Bankas ile Kredi Garanti Fonu üzerinden alabileceini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git